Enzo Mari Hackathon

Enzo Mari Hackathon, ontwerp door Henri Vanhaerents (c) Saverio Sammartion

Enzo Mari Hackathon

Werkhuis & LUCA School of Arts

10:00
het Werkhuis - Rootenstraat 33A - 3600 Genk
Gratis

Deze driedelige workshopreeks nodigt jonge makers uit om hun eigen meubeltoepassing te maken, geïnspireerd op Enzo Mari´s 'Autoprogettazione' (1974). Het resultaat wordt getoond in een vitrine-expo in het Werkhuis.

Jonge makers worden uitgenodigd om de 'Autoprogettazione' van Enzo Mari te hacken en hun eigen meubeltoepassing te maken uit lokaal beschikbare (hout)reststromen. Elke workshop start met een rondleiding in de expo. Vervolgens wordt het maakproces begeleid door alumni van de opleiding Productdesign (Geraas collectief) van LUCA School of Arts. Per workshop kunnen maximum 20 makers zich kandidaat stellen via een open call die binnenkort verspreid wordt.

De resultaten van de hackathons worden tentoongesteld in de vitrine van het Werkhuis. Nog tot en met 8 maart kan je de resultaten van de eerste hackathon gaan bekijken. Aan het einde van de hackathon reeks plannen we een afsluitmoment op C-mine waarin de resultaten van het proces gepresenteerd worden.

De Enzo Mari Hackathon is een samenwerking tussen het Werkhuis, C-mine en LUCA School of Arts in het kader van het TransFormMaker Living Lab.

PRAKTISCH

  • 1ste Hackathon: 18 en 19 februari, op C-mine en in het Werkhuis.
  • 2de Hackathon: 8 maart tijdens openlesdag Luca School Of Arts campus C-mine.
  • 3de Hackathon: 6 & 7 Mei tijdens opencampusdag Luca School Of Arts campus C-mine en in het Werkhuis
     

MELD JE AAN

Tarieven
Basisprijs
€0