Erica Ferrari

Erica Ferrari - The Memory-Lab Pavilion

Erica Ferrari

Memory-Lab Pavilion

15:00
Gratis

Erica Ferrari (°1981, BR) is een kunstenaar en onderzoeker wonend en werkend in São Paulo. Met haar participatieve installaties, sculpturen en stedelijke interventies onderzoekt ze de wisselwerking tussen politiek en het geheugen in de publieke ruimte.

Tijdens haar werkperiode in Genk zet Ferrari haar doctoraatsonderzoek verder, waarbij monumenten herschreven worden als een sociale beweging en kortstondige gestes. Samen met kunstenaar Ana Catarina Mousinho (°1980, BR), zal ze het idee voor the Memory-Lab Pavilion transformeren naar een plaats voor ontmoeting en experiment met belichaamde herinnering. De kunstenaars organiseren een reeks workshops waar de deelnemers uitgenodigd zullen worden om te tekenen, te sculpteren en te onderzoeken hoe herinneringen via lichamelijke ervaringen gecreëerd en gecultiveerd kunnen worden.
 

Praktische info


Simultaan met de vernissage van Marie Zolamians tentoonstelling, op zaterdag 10.09.2022 vanaf 15u, vieren we het startpunt van het project. De installatie is gelegen op de C-mine site, achter de LUCA School of Arts. De begane grond van de constructie is toegankelijk voor het publiek alle dagen van de week en bezoekers zijn welkom om het werk in proces nader te bekijken. 

Deze herfst zullen er publieke workshops georganiseerd worden op de volgende zaterdagen: 24.09, 01.10 en 15.10.2022. Inschrijven is niet nodig. Kom op eender welk moment tussen 13u en 16u naar the Memory-Lab Pavilion en doe mee.

Meer info via de website van Jester

 

Foto credits: © Erica Ferrari

Tarieven
Basisprijs
€0