Expo: Ado Hamelryck

Ado Hamelryck

Expo: Ado Hamelryck

10:00
C-mine Energiegebouw
Gratis

Ado Hamelryck zoekt al veertig jaar naar het zwartste zwart. Voor hem is dit de sterkste kleur die er maar bestaat. In geheel eigen stijl brengt hij de zwarte verf aan op het doek met een soort automatisch geschrift. Van 24 november tot en met 1 december stelt C-mine een deel van zijn werk tentoon in het kader van 'Verhoudingen', in samenwerking met Z33.

Beeldend kunstenaar Ado Hamelryck werd geboren in 1941 te Halle. Ado studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Brussel en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Sinds 1967 is hij thuis in Genk, waar hij jarenlang les gaf en nu ere-docent is aan de LUCA School of Arts. De kunstenaar was ook lid van de Limburgse School (1973).

Zijn werk is o.m. in bezit van M HKA Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Provincie Limburg, Vlaamse Gemeenschap, Franse Gemeenschap, CIAP Hasselt, Nationale Bank Brussel, Vlaams Parlement Brussel, KBC, MuZee Oostende, Atelier 340 Brussel, Provinciehuis in Hasselt en privé-collecties.

Op 17 november en 24 november vinden er twee concertavonden plaats op C-mine en Z33, waarbij componist en muzikant Pieter Schuermans het werk van Hamelryck verkent en gebruikt als inspiratiebron voor een nieuwe compositie.

Praktisch

Van 24 november t.e.m. 1 december

Iedere dag geopend van 10u tot 19u

Info en tickets voor de concertavonden

Ado Hamelryck - Werk

Tarieven
Basisprijs
€0