Expo: Ferm Portret

Ferm Portret (c) Boumediene Belbachir (002).jpg

Expo: Ferm Portret

Tentoonstelling en luisterverhalen

10:00
C-mine barenzaal
Gratis

‘Da is è ferm portret’ kan zowel van een man als een vrouw gezegd worden. Het vertelt meer over de impact die iemand heeft op anderen door zijn persoonlijke stijl of verschijning dan over het uiterlijk.

Met het project ‘Ferm portret’ nemen de huidige bewoners van de woonwijkcités 2 en 4 van Winterslag opnieuw ruimte in in de mijnsite die door hun eigen ouders of grootouders fysiek werd gebouwd.   De wortels, het nu, het na-nu van het leven en beleven van het wonen in de tuinwijken van cité 2 en 4 anno 2021 worden in beeld gebracht.  Taferelen vanuit 6 thema’s worden met foto’s waarin vele lagen schuilen en audio verhalen uit vele monden die dit diverse verhaal kleuren tot leven gebracht.  

Ferm Portret presenteert een explosie van verhalen, geworteld in wat nog niet zo lang geleden onontgonnen heidelandschap was en nu een biotoop aan kansen biedt voor samen samenleving maken.

Een creatie van Compagnie Tartaren, Boumediene Belbachir, Leen van Nunen, Wim Oris, C-mine Genk en buurtwerking Winterslag.

De expo is van 7 tot en met 16 september uitzonderlijk gesloten maar opent terug op vrijdag 17 september.

Tarieven
€0