Expo LABO ENZOo

LABO ENZOo - Piet Stockmans

Expo LABO ENZOo

13:00
Vennestraat 85
Gratis

Enzo Mari hield van dieren en speelgoed. Designerscollectief HET LABO brengt een eerbetoon aan de meester en vroeg aan 150 deelnemers om aan de slag te gaan met speelgoeddieren. Het resultaat daarvan kan je bewonderen in de expo ‘LABO ENZOo’ op Vennestraat 85.

Gedurende haar 35-jarig bestaan heeft HET LABO steeds de lijn bewandeld tussen vormgeving en beeldende kunst. Het collectief aarzelde dan ook niet om aan de slag te gaan met de erfenis van Enzo Mari. Ze vonden genoeg thema's in het werk van Mari om rond te werken, maar geraakten bovenal gecharmeerd door zijn werk geïnspireerd op het dierenrijk: het spel “The Fable Game”, de boekjes “Het Ei en de Kip”, “De Appel en de Vlinder”, zijn “Studies for a Gorrilla”, zijn tekeningen van o.a. de gans, de wolf en de panter voor “The Natures Studies” en zijn onnavolgbare dierenpuzzel voor Danese.

Aanleiding voor HET LABO om aan ontwerpers en kunstenaars te vragen om de dierentemmer in zichzelf los te laten. Dankzij de verbeelding van de deelnemers konden ze een hele menagerie samenstellen uit meercellige fabeldieren en nieuw samengestelde schepsels. Er zijn in de wetenschap meer dan 1,5 miljoen dieren beschreven, maar deze vrolijke beestenboel mag zeker niet ontbreken.

Studenten van de 2° bachelor interieurarchitectuur van de Universiteit Hasselt vertaalden en realiseerden Enzo Mari’s LIBRERIA - uit zijn gekende autoprogettazione-project- in restmaterialen. Op basis van Mari’s originele tekeningen ontstonden zo twintig rekken… identiek qua vorm maar verschillend qua materiaal, verbindingen, patina en uitstraling. Voor het LABO een dankbare biotoop. In de aanloop naar een vervolg op LABO ENZOo engageerde het collectief alvast nieuwe ontwerpers en kunstenaars tot assemblage van evenveel nieuwe fabeldieren om vervolgens de rekken van de studenten interieurarchitectuur te bevolken. Ontdek op donderdag 11 mei tijdens Kunstennacht Hasselt de inspirerende invloed van ENZO MARI en de beestige wereld van HET LABO in Hasselt onder de toren tijdens LABO ENZOo verder.

PRAKTISCH


Zaterdag en zondag: 13 uur - 17 uur
Tijdens weekdagen is de scenografie enkel zichtbaar via de etalage

Tarieven
Basisprijs
€0