Hendrik Kegels & Thomas Claessens

agenda_TSJIK TSJAK WHAM

Hendrik Kegels & Thomas Claessens

TSJIK TSJAK WHAM

16+
Kleine zaal
Basisprijs 
€6
Reserveer

Tsjik tsjak wham is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel.

Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een
avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke is in de theaterzaal aanwezig: een koffiemachine.

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net banger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen…
Eén van de veiligste avonden ooit, waar helemaal niets gebeurt. Een zacht pleidooi voor meer toeval, om iets vaker de controle los te laten.

Hendrik en Thomas studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.

Hendrik maakte voorstellingen voor o.a. Het Paleis, Frascati Producties en Cement Festival. In 2023
zal hij meewerken aan de jeugdvoorstelling Nietes met Kim Karssen bij Bronks en Theater Artemis in regie van Jetse Batelaan. Thomas stond in 2021 met zijn voorstelling STEL op Theater Aan Zee en werkt momenteel met Romy Moons aan een romcom over de romcom.

Credits

Tekst, regie en spel: Thomas Claessens en Hendrik Kegels

Eindregie: Günther Lesage

Zakelijke leiding: Eline Dewaele

Decorontwerp en -uitvoering: Thomas Claessens en Hendrik Kegels

Dramaturgie: Louise Van Den Eede

Posterontwerp: Mees Walter

Productie: Eigen Kweek

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap
  

Tarieven
School
€6
Datums