Het nieuwstedelijk

Agenda Het nieuwstedelijk afscheid ©katrijnvangiel Agenda Het nieuwstedelijk afscheid ©katrijnvangiel

Het nieuwstedelijk

Afscheid van een auto

Coproductie van Het nieuwstedelijk en MartHa!tentatief
Basisprijs 
€16

Adriaan Van Aken neemt afscheid van zijn (omgebouwde) gezinswagen en van autobezit in het algemeen tijdens een bijzondere reis langs de autoroute du soleil.

Een verhaal van afscheid. Van autobezit in het algemeen. En van één geliefde auto in het bijzonder. In 1982 reisden romancier Julio Cortazar en fotografe Carol Dunlop van Parijs naar Marseille. Via de Autoroute du Soleil. Aan boord van hun Volkswagenbusje Fafner. Ze deden een volle maand over deze afstand omdat ze op elke snelwegparking die ze tegenkwamen een stop maakten. En op elke tweede parking de nacht doorbrachten! Deze absurd poëtische reis resulteerde in de roman De Autonauten van de Kosmosnelweg

In 2020 doet theater- en audiomaker Adriaan Van Aken deze reis over. Volgens hetzelfde reglement. Maar in zijn eentje, aan boord van zijn gezinswagen. Doel: na 30 dagen en 60 stops Marseille bereiken en daar zijn wagen van de hand doen. Om vervolgens een autoloos bestaan aan te vatten.

Adriaan bij de start van zijn reis bij Byloo op Radio 1

Vincent Byloo van Radio 1 belde Adriaan op bij de start van zijn reis op 1 september 2020. Is hij klaar voor het autoloos bestaan? "Het is een beetje een symbool van vrijheid. Het is een extra plekje voor jezelf." zegt hij. Luister het gesprek hier op SoundCloud!

Credits

van en met: Adriaan Van Aken
dramaturgie, mixage, regie-assistentie: Lucas Derycke
dramaturgische ondersteuning: Els Theunis
muziek: Rudy Trouvé
eindregie: Johan Petit
een coproductie van Het nieuwstedelijk en MartHa!tentatief

deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0