Het nieuwstedelijk

agenda Het Nieuwstedelijk - man in de mist - CMINE
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18

Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – ging op zoek naar de mensen achter kleine en middelgrote bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris schrijft en maakt hij een nieuwe voorstelling op basis van diepte-interviews.

Een gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel. Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie.

Hij wil alles oplossen maar het gaat razendsnel. Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019.  Toen wisten we nog niet wat ons te wachten stond.  Als gevolg van de covid-crisis wordt voor de komende jaren een tsunami aan faillissementen voorspeld.

 

Benieuwd naar de making-of van deze voorstelling?


Kom dan naar 'Trage Suikers', een avond volledig in teken van het voorafgaand onderzoek van 'Man in de mist'.

Met Trage Suikers duik je onder in het artistiek onderzoek van de makers van Het nieuwstedelijk. Ze nodigen artiesten, wetenschappers en specialisten uit voor een avond vol theater, tekst, audio, muziek en debat.

Meer info

 

Credits
interviews, tekst en regie - Christophe Aussems
dramaturgie - Els Theunis
spel - Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Aline Cornelissen, Jorre Vandenbussche
live muziek - Bert Hornikx
muziek - Bert Hornikx en Joris Caluwaerts
scenografie-  Bart Van Merode
kostuum - Chris Snik
assistent kostuum - Eli Verkeyn

voorstellingsfoto's - Bart Van Merode & Boumediene Belbachir
camera interviews - Fien Leysen


een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het Laatste Bedrijf

deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0