Het nieuwstedelijk

HNS Vrede, Liefde Vrijheid

Het nieuwstedelijk

Vrede, Liefde & Vrijheid

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Koop tickets

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs: econoom John Maynard Keynes, danseres Lydia Lopokova en Liberiaans gezant Charles D.B. King. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.

De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes - openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was - is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Er ontspint zich een gesprek over vrijheid. Waar ze alle drie naar op zoek schijnen.

“Een leerrijke, maar ook zeer onderhoudende les, vol spitante vertolkingen” Pzazz

tekst en regie Stijn Devillé met Michaël Pas, Prince K. Appiah & Clara Cleymans muziek Geert Waegeman dramaturgie Els Theunis, René Michaelsen, Jörg Vorhaben scenografie Saskia Louwaard kostuum Joële Meerbergen geluid Stefan De Reese & Tom Buys techniek Bernard Peeters, Viktor Thys productie een coproductie van Het nieuwstedelijk, Staatstheater Mainz en Theater im Bauturm Köln
foto Boumediene Belbachir

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets