Het nieuwstedelijk

HNS Groupe Diane
20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Koop tickets

Drie resterende leden van een extreem-linkse terreurgroep leven ondergedoken en kunnen geen kant meer op.  Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee. Een verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld.
Met Geel Hesje en 9,6 (een verweer) vormt Groupe Diane een nieuwe trilogie over protest en verzet.

Het begint bij het verhaal van een jonge kerel. Het is 1980. Hij kaapt een lijnbus en eist radiozendtijd. Naïef idealisme in een tijdperk dat wordt getekend door economische crisis, bijzondere wetten en indexsprongen. Dreiging uit het oosten en protest, gewapende actie en geweld.

Dertig jaar later.  Drie resterende leden van een extreem-linkse terreurgroep leven nog steeds ondergedoken en kunnen geen kant meer op.  Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee.

Groupe Diane is het verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld, van een wereld die in cirkeltjes draait, van de roep naar verandering en een ontluisterende conclusie.

 Groupe Diane ontvouwt zich zo als een intense thriller à la Tarantino. Zelden gezien in het theater!” ★★★★★ De Standaard
 

Tekst, research en (muziekdramaturgie) Stijn Devillé regie en research Chrisophe Aussems met Michaël Pas, Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Pieter-Jan De Wyngaert, Alejandra Theus & Matthias Van de Brul dramaturgie Els Theunis scenografie Danny Cobbaut kostuum Veerle Hasselman geluid Stefan De Reese
foto Jimmy Kets

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter.

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
OKO sectorpas
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets