Het nieuwstedelijk

HNS 9,6 een verweer

Het nieuwstedelijk

9,6 (een verweer)

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€18

9,6 (een verweer) is de nieuwe voorstelling van Stijn Devillé met Sara Vertongen, Bert Hornikx en Walter Verdin. Een vlammend betoog tegen het klimaatimmobilisme en een vurig pleidooi voor actie. Met Groupe Diane en Geel Hesje vormt 9,6 (een verweer) een nieuwe trilogie over protest en verzet.

9,6 miljard dollar. Dat is het verlies dat de Ever Given maakte, elke dag dat het schip het Suezkanaal blokkeerde. 9,6 miljard dollar is ook de boete die oliemaatschappij Chevron moest betalen, na jarenlange vervuiling van de Amazone in Ecuador. 9,6 miljard, zoveel kost de langverwachte opvolger van de Hubble Ruimtetelescoop. 9,6 miljard. Met zoveel mensen zullen we in 2050 zijn op deze planeet.

In een tijd dat oliemaatschappijen meer besteden aan advocaten om burgers het zwijgen op te leggen, dan aan hun milieuboetes. In een tijd dat boeren die hun grond verdedigen tegen multinationals, zélf worden aangeklaagd. In een tijd dat burgers die actie ondernemen, worden veroordeeld, terwijl daders hun schuld afkopen. In die tijd spreekt een vrouw ons toe. Neemt zij het woord. Laat een stem horen.

tekst en regie Stijn Devillé met Sara Vertongen muziek Bert Hornikx e.a. dramaturgie Els Theunis, scenografie Bart Van Merode kostuum Joële Meerbergen geluid Stefan De Reese & Tom Buys een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het laatste bedrijf
foto Boumediene Belbachir

deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter

In deze voorstelling wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van scherpe lichtflitsen en luide muziek.

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
OKO sectorpas
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0