Isla

Agenda: ISLA (c) Merlijn Doomernik

Isla

Jazz op het plein

Reservatie mogelijk vanaf 11 augustus.
20:15
C-mine plein
Gratis

Isla staat bekend om het combineren van haar liefde voor soul en pop muziek met haar jazz-roots. Dit is dan ook het kernelement van haar band IKS.

“Isla Van Hout (1996) is een jazzzangeres uit België, wondende te Amsterdam. Ze begon haar muzikale loopbaan op twaalfjarige leeftijd met zang en piano lessen in de lokale muziekschool. Het was al snel duidelijk dat muziek meer dan een hobby zou zijn. Twee jaar later viel haar oog dan ook op de kunsthumaniora Musart te Hasselt waar ze werd toegelaten voor klassiek piano. De liefde en interesse voor jazz muziek bleef groeien. Daarom besliste Isla om over te stappen naar hoofdvak jazz zang en zich voor te bereiden op haar bachelor studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 studeerde ze af van de masteropleiding aan Conservatorium van Amsterdam met een 9.

Als onderdeel van haar master, woonde en studeerde Isla een half jaar in Philadelphia aan Temple University en nam ze lessen bij Dick Oatts, John Swana en Terell Stafford. Haar focus lag op het schrijven van haar eigen muziek en het ontdekken van haar eigen geluid tussen genres zoals soul, jazz, gospel en blues. Het doel na haar tijd in Philadelphia was dan ook een album op te nemen met eigen nummers en een gloednieuwe band. Isla staat bekend om het combineren van haar liefde voor soul, gospel en pop muziek met haar jazz-roots. Waar ze dit eerder liet zien in haar band IKS, is deze combinatie dan ook het kern element van haar eigen band. Het resultaat van deze reis en zoektocht is Bring It On: Een eigenzinnig album met eigen composities over het leven, hartzeer, de liefde voor een ander maar vooral voor jezelf.”

“De nieuwe band van zangeres Isla van Hout presenteert Bring It On, hun debuutalbum met composities van de hand van Van Hout, over het leven, hartzeer, de liefde voor een ander, maar vooral de liefde voor jezelf.

In de zomer van 2020 studeerde Van Hout summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Als onderdeel van haar master woonde en studeerde de zangeres een half jaar in Philadelphia aan Temple University en kreeg ze les van Dick Oatts, John Swana en Terell Stafford. Daar richtte ze zich op het schrijven van haar eigen muziek en het ontdekken van haar geluid. Het resultaat is dit kersverse album, waarop ze haar liefde voor soul en pop combineert met haar jazz-roots.”

  

 

Tarieven
Basisprijs
€0