Jeroen Reggers kwartet (ft. Nicolas Thys, Gert-jan Dreessen en Steven Delannoye)

Agenda: Jeroen Reggers

Jeroen Reggers kwartet (ft. Nicolas Thys, Gert-jan Dreessen en Steven Delannoye)

Jazz op het plein

Reservatie mogelijk vanaf 28 juli.
20:15
C-mine plein
Gratis

Gert-Jan en Jeroen werden al op jonge leeftijd hechte vrienden en deelden sindsdien regelmatig het podium. Zo stonden ze in de zomer van 2018 samen op het podium van Jazz Middelheim met FONS.

Met bassist Nicolas Thys - gevestigde waarde in de Belgische jazzwereld - klikte het meteen, mede dankzij hun gezamenlijke passie voor interactieve, avontuurlijke muziek. Sinds kort werkt het trio regelmatig samen met Steven Delannoye, wiens saxofoonspel zorgt voor een mooie blend met de gitaar: het kwartet was geboren.

Met elk stuk schept de band een andere sfeer; het ene moment heel intiem en delicaat, het andere moment neemt een sterke ritmische groove de bovenhand. De composities zijn aan de hand van Jeroen, waarin improvisatie en interactie telkens een belangrijke rol spelen. Inspiratie haalt het kwartet zowel uit jazzlegendes (zoals Bill Frisell en Nir Felder) als uit enkele hedendaagse experimentele bands (zoals Radiohead). Het resultaat is fris klinkende jazzmuziek die de luisteraar meevoert.

Credits
Steven Delannoye - Saxofoon
Jeroen Reggers – Gitaar & Composities
Nicolas Thys - Bas
Gert-Jan Dreessen – Drum

Tarieven
Basisprijs
€0