Jos Delbroek - Koen Van Synghel

winteruur

Jos Delbroek - Koen Van Synghel

Artist Talk - Winteruur

Drank incl.
19:30
Studio Pieter Stockmans
Basisprijs 
€12
Koop tickets

Momenteel loopt er in het Emile Van Dorenmuseum een tentoonstelling met de titel ‘RESET Emile Van Doren‘ waarbij Gert Robijns en Hugo Duchateau een jaar lang reflecteren over landschap en kunst en de rol van het museum hierin.

 

De expo leeft op het ritme van de seizoenen. Aansluitend bij deze tentoonstelling stelt Jos Delbroek het werk 'Winteruur ' ten toon binnen de cité van de mijn van Winterslag, aan de Noordlaan en de Margarethalaan. Het werk stelt vragen bij het begrip tijd. De tentoonstelling loopt van 21 december 2020 tot 21 maart 2021.

Binnen het werk van Delbroek, docent – architect – beeldhouwer, is het begrip ‘Intersection’, dat kruising of snijpunt betekent en uit de wiskunde komt, telkens een uitgangspunt. Vanuit zijn beroepservaring is hij gefascineerd door natuursteen. Hij woont en werkt dan ook vlakbij een voormalige steengroeve in Vodelée.

Koen Van Synghel, architect en architectuurcriticus, schreef de inleiding voor het gelijknamige boek. Hij gaat in deze artist talk in gesprek met Jos Delbroek. Ze besteden aandacht aan de werken die tot stand kwamen en ze bespreken hoe diverse artistieke disciplines elkaar kruisen en beïnvloeden op diverse vlakken als materialiteit, verhoudingen, passen en meten.

Na dit gesprek krijgt u een drankje aangeboden en heeft u de kans om de expo te bezoeken.

Meer info

Jos Delbroek
Koen Van Synghel

Van 31 januari 2021 tot 21 maart 2021 loopt in Studio Piet Stockmans de tentoonstelling ‘ Intersection 1982-2021 Jos Delbroek’ en wordt ook zijn boek met dezelfde titel voorgesteld.

Credits

In samenwerking met Emile Van Dorenmuseum

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€12
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€9
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€9
Medewerker
€0
Tickets