KEN DE COOMAN

Agenda: MuyingaLibrary_binnenmezza_©BCarchitects&studies Agenda: MuyingaLibrary_binnenmezza_©BCarchitects&studies

KEN DE COOMAN

The Act of Building

in samenwerking met Architectuurwijzer
20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€12
Koop tickets

Bureau BC architects & studies en BC materials komt naar C-mine. BC hanteert een brede scope, van architectuur, over onderzoek, expertise en experiment tot materiaalproductie en bouwwerken.

BC hecht veel bang aan participatie. De architecten betrekken de gebruikers heel nauw bij het ontwerp en bij de bouw van hun projecten. Opvallend is de grote zorg die BC besteedt aan de materiaalkeuze. Het bureau kiest voor lokale, biogebaseerde, circulaire materialen en heeft zo al verschillende innovatieve gebouwen ontworpen. De architecten ontdekten de meerwaarde van lokale materialen toen ze een bibliotheek bouwden in Burundi. De kennis die ze daar opdeden, gebruiken ze intussen ook voor projecten in eigen land.

Bijzonder is dat ze zelf gestart zijn met de productie van materiaal via spin-off BC materials. Met een mobiel machinepark bouwen ze grond om tot leempleister en leemblokken die ter plaatse gebruikt kunnen worden. Met deze innovatieve ideeën demonstreren ze de sector dat bouwen ook anders kan.

In 2018 verscheen hun boek "The act of building, dat werd voorgesteld op de Biënnale van Venetië. De verhalen in dit boek vertellen hoe BC opereert tijdens het bouwen. Van de eerste plaatsbezoeken voor het ontwerp van de bibliotheek in Burundi tot de coördinatie van meer dan 150 deelnemers bij een workshop voor de ontwikkeling van een publiek gebouw in Brussel. Het boek toont hoe architectuur kan bijdragen aan een wereld in transitie. In 2019 stond hun gelijknamige tentoonstelling in het CIVA in Brussel.

Naast de Biënnale van Venetië in 2018 nam BC ook deel aan de Oslo Triënnale for Architecture in 2014 en aan de International Architecture Biennale van Rotterdam 201. In 2020 won BC de Pioneer Award van de Belgian Building Awards.

www.architectuurwijzer.be/bc

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

Tarieven
Basisprijs
€12
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€9
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€9
Medewerker
€0
Tickets