Khalid Benhaddou

Agenda cultuureducatie

Khalid Benhaddou

Islam en cultuureducatie in de vrije tijd

In samenwerking met Publiq vzw
Gratis

Als begeleider van cultuureducatieve activiteiten of als publiekswerker is het soms zoeken in het omgaan met deelnemers met een andere religieuze achtergrond, omdat we er gewoon te weinig van weten.

Tijdens het roadtrip event cultuureducatie nodigt C-Mine Khalid Benhaddou, imam en deradicaliseringsexpert uit om op een aantal vragen rond Islam te antwoorden. Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen in je activiteiten? Wat met de vraag naar hoofddoeken, halal eten, …? In hoeverre hou je rekening met de islam in de inhoud van je activiteit?

Khalid leg de focus op de religieuze en culturele achtergrond en wat de waarde is van wat (sommige) moslims vragen of hoe ze zich gedragen. Hij geeft zijn visie op de regelgeving mee zodat u op het einde van de lezing een bruikbaar advies mee krijgt. Achteraf is er ruimte voor vragen. Het boek dat hij schreef met EmilieLe Roi ‘Halal of niet – alle vragen omtrent Islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord’ focust zich vooral op de situaties in het onderwijs, maar speciaal voor het event van de roadtrip wordt het verhaal gebracht met focus op kunst- en cultuureducatie in de vrije tijd.

In samenwerking met Publiq vzw.

Praktisch

Deelnameprijs: gratis mits reservatie via deze link

Deze lezing wordt online georganiseerd. U ontvangt hierover meer informatie na uw reservatie.

 

Tarieven
Basisprijs
€0