KLASH festival: Lieselot De Wilde / Bel Ayre - GEANNULEERD

Lieselot.jpg

KLASH festival: Lieselot De Wilde / Bel Ayre - GEANNULEERD

Fragment 38 – erotische liederen

Basisprijs 
€20

Ce que femme veut...! Deze voorstelling is geïnspireerd op de erotische, sensuele tekstfragmenten van de Griekse dichteres Sappho.

Nu liefde, ontontkoombare,
Met bittere zoetheid vul me,
Overweldig me en schud mijn wezen.

(fragment 38, Sappho, ca 630-575 v. Chr.)

 

'Bel Ayre' creëert een nieuw boek vol lust- en liefdesverwikkelingen waarin niet één vrouw, maar vele vrouwen getuigen over liefde, sensualiteit en erotiek. Ze zijn afkomstig uit verschillende tijdsperiodes, verschillende culturen en zijn van verschillende leeftijden. Voor dit project werkt Bel Ayre samen met een aantal schrijfsters van eigen bodem, waaronder Gaea Schoeters, Annemarie Peeters en Maud Vanhauwaert.

'Bel Ayre' betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen Lieselot De Wilde en jazz gitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten zijn nieuwsgierig naar de muziek die ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale werelden. Het ensemble schrijft zijn eigen liederen en zoekt naar nieuwe interpretaties van het liedrepertoire. Hun muzikale taal is een mix van virtuositeit, expressiviteit, technieken en kleuren uit klassieke muziek, oude muziek, Frans chanson, Joodse muziek, Arabische muziek, jazz en avant-garde.

'Bel Ayre' gelooft in een pure en eerlijke expressiviteit. Ze nemen het publiek op sleeptouw met een beleving die vocaal, instrumentaal, tekstueel en interpretatief spannend en veelzijdig is. De muzikanten voegen veel improvisatie toe, waardoor de muziek op een heel avontuurlijke manier tot leven komt. Hun composities zijn het resultaat van een fascinatie voor de sensualiteit die ontstaat wanneer verschillende muzikale werelden samenkomen in een eenvoudig lied.

Credits

Lieselot De Wilde (zang, teksten, compositie)
Peter Verhelst (gitaar, compositie)
Stefan Bracaval (dwarsfluit)
Jean-Philippe Poncin (klarinet)
Frederik Heirman (trombone)
Berlinde Deman (tuba, serpent)

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€15
C-mine pas met unieke code
€17
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€17
Medewerker
€0