***Kloppend Hert & Antigone

De Barbaren

***Kloppend Hert & Antigone

De Barbaren

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Zes spelers, allen op zoek naar de verloren ziel van hun sport. Voorbij het cynisme dribbelen ze zich een baan tussen meisjes- en jongensdromen, het vuur van de supporters en de schoonheid van het doelpunt. Ze graven onder de pelouse naar de plek waar 'zatte Mathilde' en 'Mohammed in djellabah’ elkaar in de armen vallen omdat Lukaku drie goals heeft gescoord.

Een herkenbare voorstelling tussen humor en tragedie, vertrekkend vanuit het machismo in de voetbalwereld Alles wat buiten een sportstadion nog nauwelijks veroorloofd lijkt, tiert welig op en naast het voetbalveld. Onverholen racisme, machismo en homofobie, miljardentransfers en globale corruptie worden nog steeds onder de mat geveegd onder het motto: “Voetbal verenigt mensen.”

In een stad als Glasgow stijgt het huiselijk geweld tegen vrouwen met 30% wanneer de Celtics en de Rangers tegen elkaar spelen. Om de zoveel maanden krijgt een Afrikaanse speler een bananenschil naar zijn hoofd geslingerd. Na elk WK blijft de organiserende stad achter met een financiële put die vaak haar armste bewoners treft. De Brits-Nigeriaanse profvoetballer Justinus Soni Fashanu pleegt na zijn outing als homo zelfmoord omdat hij de spreekkoren van het publiek tijdens de wedstrijden niet meer aan kan. Maar de bal blijft rollen.

Na Studio Shehrazade kiest Haider Al Timimi er opnieuw voor om alle facetten van een taboe (deze keer: machismo in de voetbalwereld) op een theatrale manier een plek te geven op scène en een maatschappelijke discussie open te breken. Als nieuwe artistieke leider van Theater Antigone werkt Haider met zijn voorganger Jos Verbist en kiest daarnaast voor een diverse ploeg mensen met wie hij een link heeft als collega of docent.

Credits
Een voorstelling van:
Kloppend Hert en Theater Antigone

Coproductie - Perpodium
Concept en regie - Haider Al Timimi
Spel - Arber Aliaj, Kaat Arnaert, Giovanni Baudonck, Berthe Kilozo, Atta Nasser, Jos Verbist
Dramaturgie - Bart Capelle
Muziek - Haider Al Timimi, Kaat Arnaert
Scenografie -: Sven Roofthooft
Techniek - Robbe Van Compernolle (stage)
Lichtontwerp - Maarten Thorrez
Geluidsontwerp - Niels Vanherpe
Kostuums - Marij De Brabandere
Foto - Bart Grietens

Met de steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
Met dank aan: Peter Vandenbempt

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0