Kopergietery & PlayField

agenda - Kopergietery - Pressplay (c) sassafrasdebruyn

Kopergietery & PlayField

Press Play

1ste graad secundair
13:30
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€6
Reserveer

Fast forward naar een voorstelling die op een theatrale manier speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid binnen een virtuele wereld!

Beslis zélf wat je wil zien op scène. Niet datgene wat de jongen naast jou kiest of het meisje voor jou. Jij kan zélf bepalen hoe het decor van de voorstelling eruit ziet. Of wat er gezegd kan worden. Of naar waar de spots zich richten. Publiek wordt speler wordt publiek.

Steeds meer kunnen we zelf onze leefwereld regisseren. 
Door social media bepalen we wat we te zien krijgen, wat niet en hoe we naar de wereld kijken. 
Steeds meer denken we dat wij en de wereld rondom ons ‘maakbaar’ zijn. Die maakbaarheid brengt een vals gevoel van controle met zich mee en vooral een groot gevoel van verantwoordelijkheid: Je kan toch zelf kiezen wie je bent?   
Of lijkt dat alleen maar zo? 
Manipuleren wij zélf de dingen, of worden we gemanipuleerd?
En wat gebeurt er als blijkt dat we niet de enige zijn met een afstandsbediening? 
En is er ook een pauzeknop?

In “Press Play” gaan playField en KOPERGIETERY samen op zoek naar het land achter alle avatars. Naar de verborgen algoritmes die ons stiekem een richting doen kiezen. Tijd voor vurig verzet?

Op een spannende interactieve manier wordt elke voorstelling van “Press Play” uniek. Ze kan alleen maar bestaan, dankzij de kinderen, die net dàn in de zaal zitten. De kracht om collectief de virtuele maskers te laten vallen, op zoek naar echte emotie. 

Fast forward naar een voorstelling die op een theatrale manier speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid binnen een virtuele wereld!

Credits:
Productie
: playField & Kopergietery
Concept: playField

Tarieven
School
€6