Kugoni Trio

Agenda kugoni trio

Kugoni Trio

Vroege Vogels

11:00
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

In Vroege Vogels ontvangt radiocoryfee Luc Janssen telkens een artiest en/of gezelschap. Samen met het aperitief achteraf zorgen ze voor een kloeke start van je zondag.  Met deze editie het Kugoni Trio.

Het Kugoni Trio is met zijn unieke bezetting (piano, viool en saxofoon) een graag geziene gast op de nationale en internationale podia sinds zijn oprichting in 2010.

Het Kugoni Trio is een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België en concerteerde al in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen als BOZAR, Flagey (Brussel), de Bijloke (Gent), de Academiezaal van Sint-Truiden, AMUZ en deSingel (Antwerpen) en het Concertgebouw van Brugge. Bovendien kreeg het Kugoni Trio uitnodigingen voor festival- en cultuurdagen als Iedereen Klassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), Klara in de Singel (Antwerpen), BumaClassical (Utrecht), Gaudeamus Muziekweek (Utrecht), Belgian Music Days en Festival Van Vlaanderen. In het buitenland concerteerde het ensemble op uitnodiging  in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Litouwen.

Het trio legt een extra focus op Belgische muziek en is bijgevolg een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten. Zo geeft het ensemble jaarlijks meerdere compositieopdrachten en creëerde het reeds meer dan dertig werken van componisten als Erik Desimpelaere, Jeroen d’Hoe, Wilfried Westerlinck, Benjamien Lycke, Jan Van Landeghem, Jan-Hendrik Van Damme, Mathias Coppens en Pieter Schuermans. Buitenlandse opdrachten werden gegeven aan Kristina Arakelyan (2017), Gareth Moorcraft (2017), Bianca Bongers (2018) en Nimrod Borenstein (2018).

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Medewerker
€0
Tickets