Kunst in Zicht

Agenda Kunst in zicht - Codeproef ©Sven van Baarle Agenda Kunst in zicht - Codeproef ©Sven van Baarle

Kunst in Zicht

Codeproef

leerkrachten kleuter- en basisonderwijs
Externe locatie
Basisprijs 
€15
Reserveer

Codeproef laat leerkrachten uit het kleuter- en lager onderwijs gluren tussen de gordijnen van het theater. Vergeet je jas niet in de vestiaire te hangen. En als je nog niet naar het toilet bent geweest, moet je nu nog snel gaan! De theatertrekken waaraan de spots hangen gaan omhoog.

‘Codeproef’ laat leerkrachten uit het kleuter en lager onderwijs gluren tussen de gordijnen van het theater. Hoe gaat het er aan toe achter de schermen? We spelen op een actieve manier met de klassieke theatercodes die ons vertellen dat we onze jas in de vestiaire hangen, voor het begin van de voorstelling naar het toilet gaan en dat we op het einde applaudisseren. Maar wat als we allemaal onze dikke winterjas aanhouden tijdens de voorstelling? Of wat als jouw leerlingen net als de mensen op het podium beginnen te springen en te dansen op hun stoel? En wat als je helemaal niets begrepen hebt van de voorstelling maar jouw leerlingen wel

Op een laagdrempelige, speelse manier gaan de deelnemers in korte workshops op zoek naar manieren om van een theaterbezoek een feest te maken. Wat de regels zijn, en wanneer die soms ook overtreden mogen worden. Er wordt gespeeld, gekeken en geprikkeld.

Credits

CODEPROEF is een samenwerking tussen Kunst in Zicht en C-mine Cultuurcentrum, cultuurcentrum MUZE, CCHA/cultuurcentrum Hasselt, Cultuurcentrum de VELINX, Cultuurcentrum De Adelberg en CC Maasmechelen. Het concept werd uitgewerkt door Kunst in ZIcht

Praktisch

Info en reservatie: schoolprogrammatie@genk.be

Codeproef is ook coronaproof. We garanderen dat de ruimte en het materiaal ontsmet is en veilig om te gebruiken. Daarnaast is de scène van het theater groot genoeg zodat we 1,5m afstand kunnen verzekeren tussen de deelnemers.

Data en locatie:

di 29/09/20: De Velinx Tongeren
do 01/10/20: CC Maasmechelen
do 08/10/20: CC Muze Heusden-Zolder (011/80.80.98 of via lies.cuyx@muze.be)
di 27/10/20: CC de Adelberg Lommel
do 29/10/20: CCHA Hasselt

Uur: 9 tot 12 uur of 13 tot 16 uur - je kiest voor één dagdeel.

Tarieven
€15
Datums