Kunst in Zicht - GEANNULEERD

Dries Segers

Kunst in Zicht - GEANNULEERD

Vrij spel in Buitenschoolse Kinderopvang

Kunsteducatief Labo voor begeleiders in Buitenschoolse opvang
09:00
C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10

Deze activiteit is geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht van een eventuele verplaatsing of terugbetaling.

 

In dit labo ontdek je hoe je vrij spel bij jouw kinderen kan stimuleren zonder de controle te verliezen.

Geef jij omlijnde activiteiten aan de kinderen waarbij je duidelijk weet waar je naartoe wilt met de opdracht? Of laat je de kinderen liever vrij beslissen op welke manier zij die bepaalde activiteit zullen uitvoeren? In dit labo ontdek je hoe je vrij spel bij jouw kinderen kan stimuleren zonder de controle te verliezen. We spelen eerst zelf met onze creativiteit en gaan aan de slag met stiften en voorwerpen. Geïnspireerd door kunstenaar Kristof Van Gestel omlijnen we die voorwerpen willekeurig op een groot blad papier.

Het toeval speelt hier een grote rol. Door te dobbelen met de dobbelsteen wordt beslist hoe we de ruimte tussen de verschillende omlijnde tekeningenzullen opvullen. Met kronkels, een zaaglijn of iets dat alleen jij kan bedenken. De dobbelsteen neemt de touwtjes in handen en ontneemt zo elke mogelijke vorm van keuzestress.

Meer info

Kunst in Zicht ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten. Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten werken we workshops uit voor kinderen en jongeren alsook vormingen voor hun begeleiders. Spelen, creatief experiment en verwondering door de kunsten staan steeds centraal

Praktisch

Woensdag 18 november: 9-11.30 uur
Prijs: 10 euro

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Begeleider
€10