Kunsteducatieve rondleiding

Tim Walker 'Wonderful Things'

Kunsteducatieve rondleiding

Tim Walker 'Wonderful Things'

10:00
C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€6
Reserveer

Leerlingen maken op een interactieve manier en  onder begeleiding van een kunsteducatieve gids kennis met deze fotograaf. Kom mee … en ontdek nog zoveel meer!

In september 2019 opende deze indrukwekkende tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum in Londen. De expo is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage van Walker aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar. C-mine is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo en wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstellingen van 2020 in de Benelux.

Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl.  Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling Tim Walker. De tentoonstelling toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films.

Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurt door Jo klaps, een regionale scenograaf. Een deel van de tentoonstelling wordt voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring.

Praktisch

Van 1 september tot en met 18 december 2020 om 10u en 13u30
Dag op aanvraag op basis van beschikbaarheid gids
Locatie: galerie C-mine
Prijs: 6 euro per leerlingen incl. gids (1 leerkracht gratis)
Duur: 90 minuten
Max. aantal leerlingen: 25 per rondleiding
Leeftijdsgroep: 3 de graad basisonderwijs en 1 ste graad secundair onderwijs

Tarieven
Basisprijs
€6