Kunstendag voor Kinderen: LAPdag XL

LAPdag (c) Laure-Anne Iserief

Kunstendag voor Kinderen: LAPdag XL

Kijken, spelen en beleven met het hele gezin!

10:00
C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€5

LAPdag is een familiedag waar jong en oud ondergedompeld worden in een totaalervaring van kijken, spelen en bewegen. LAP neemt een hele dag C-mine over en geeft families een speelse en culturele totaalervaring!

Op deze familiedag speelt LAP in de eerste plaats haar succesvolle voorstellingen ‘Level Q' (8+) en ‘Willen Meten Wat Wij Weten’ (6+). De kinderen en ouders worden voor en na de voorstelling nog actiever betrokken bij de voorstelling in de vorm van workshops die in verschillende formules aangeboden worden (workshops enkel voor de kinderen en een familieworkshop voor volwassenen en kinderen).

Naast het artistieke en educatieve aanbod zal ook de hele omkadering en aankleding door LAP onder handen genomen worden met opdrachten, merchandise en zelfs een Photobooth waar kinderen zich kunnen uitleven met kostuums en attributen uit de voorstelling. Zo wordt iedereen actief ondergedompeld in de wereld van LAP.

We vullen deze kunstendag voor kinderen met dans, theater, spel en plezier voor het hele gezin.

 

VOORSTELLINGEN - 5,00 EUR

 

10.30 uur | Level Q  (grote zaal)

Vier spelers gaan tot het uiterste in deze dansvoorstelling! Geraken ze tot level Q? Wij zijn alvast benieuwd!

Koop hier je tickets

 

14.30 uur - 15.30 uur | Willen Meten Wat Wij Weten (kleine zaal)

Willen Meten Wat Wij Weten (6+) - Iemands vinger tikt de tijd. Een ander verlengt het touw. De laatste noteert en knikt. We vervormen, we verbreden. Meten en weten. De ruimte en grenzen worden verlegd. Dans en muziek komen live samen. Wat is waar? Wie weet wat? Wat denk jij?

Koop hier je tickets

 

WORKSHOPS - gratis

 

Level Q met families (compressorenhal) - 60min

Wil je winnen? Dan moet je soms verliezen! In deze workshop neem je het als gezin op tegen verschillende andere gezinnen in het beruchte Level Q spel. Het Level Q spel laat je op een speelse manier kennis maken met het thema ‘winnen en verliezen’ en daagt je uit om tactisch te spelen. Aan de hand van 20 spelopdrachten en een groot spelbord starten we de competitie. Wie haalt Level Q?

Schrijf je hier in

 

Level Q voor kinderen vanaf 8 jaar (grote zaal) - 60min

Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? Deze fysieke workshop wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen. We gaan in deze workshop aan de slag met verschillende scènes uit Level Q. We voegen nieuwe regels toe aan 123 piano en andere herkenbare spelletjes. We onderzoeken de games Tetris, The Sims en Mario Bros en ontwerpen een dansgevecht waar we elkaar niet aanraken. Ready? Set! Go!

Schrijf je hier in

 

Willen Meten Wat Wij Weten voor kinderen vanaf 6 jaar (kleine zaal) - 50 min

Wat is Waar? Wie Weet Wat? Kunnen we alles meten? Moeten we het altijd willen weten? In deze workshop vormen en vervormen we de ruimte en elkaar. We gaan concreet aan de slag met het decor van de voorstelling; een installatie vol driehoeken, rekkers en gaten. Op, onder, over, door en rond wringen we onszelf in verschillende bochten. Zo vinden we samen je eigen weg in dit parcours.

Schrijf je hier in

 

 Dit was de LAPdag in 2019 bij onze collega's in Deurne:


Sfeerbeelden uit de nieuwste voorstelling Willen Meten Wat Wij Weten:

LABdag
© Wannes Cré

 

LABdag
© Wannes Cré

 

LABdag
© Wannes Cré

 

Kunstendag voor Kinderen


Op 21 november staat C-mine volledig in teken van de Kunstendag voor Kinderen. Daarom organiseren we, samen met CIAP, een bijzondere bricolage workshop, geïnspireerd op het werk van beeldend kunstenaar Marianne Berenhaut ter gelegenheid van haar tentoonstelling 'Mine de Rien'. In deze workshop leren kinderen haar collages ontdekken én creëren ze zelf kleine beeldhouwwerkjes met dagdagelijkse objecten als échte kunstenaars!
 

Meer info over de Bricolage Workshop

 

Tarieven
Basisprijs
€5