KunstZ & Mohanad Mukhtar

agenda Sinbad_10 c_Karolina_Maruszak

KunstZ & Mohanad Mukhtar

Sinbad

2de, 3de + 4de leerjaar
Kleine zaal
Basisprijs 
€4
Reserveer

Geïnspireerd door Duizend-en-Een-Nacht, vertelt Mohanad Mukhtar met ‘Sinbad’ een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag wil vieren. Zonder familie en vrienden, die achterbleven in Bagdad. De jongen is erg benieuwd, maar ook zenuwachtig voor het feest. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Vier je mee? Wij beloven dat het een visueel avontuur wordt.

Na de voorstelling geniet je samen met je klas van een educatieve nawerking in de vorm van een feestje: samen met Mohanad leggen ze deze magische ervaring vast op papier. Door te tekenen werken ze samen immers aan Sinbad's verjaardagscadeau.


kunstZ is een organisatie die inzet op de opleiding, begeleiding en ondersteuning van podiumkunstenaars met een etnisch- en cultureel diverse achtergrond. In Irak was Mohanad Mukhtar een bekende regisseur voor theater en acteur, scenarioschrijver voor theater en film. ‘Ik heb in Marokko en Tunesië zes keer de award gewonnen voor “beste acteur”, ‘beste regisseuren “beste schrijver” voor de categorie kindertheater.’Nu werkt Mohanad als tolk voor het Migratie Advies Centrum in Antwerpen en maakt hij terug theater.


credits
Spel & concept: Mohanad Mukhtar
Beeld: Zahra Eljadid
Muziek & sound:  Noah Melis
Choreografie: Paulo Guerreiro
Scenografie: Studio Kuurjeus
Coach: Greet Vissers
Productie: kunstZ vzw
Coproductie: Stormopkomst & WIPCOOP/Mestizo Arts Platform
Met de steun van: BeHuman vzw, Walpurgis, Fonds Voor Talentontwikkeling/Fameus, Rataplan, Koen Depoortere, An Wuyts

 

 

Tarieven
School
€4