Ladysmith Black Mambazo

Agenda Ladysmith

Ladysmith Black Mambazo

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€22
Koop tickets

Al meer dan 50 jaar is Ladysmith Black Mambazo befaamd om haar a cappella. De groep bezingt op onnavolgbare wijze de strijd en passie van het Zuid-Afrikaanse volk. Hun echte doorbraak kwam er na de samenwerking met Paul Simon op het album Graceland.

Het populaire a capella-koor Ladysmith Black Mambazo uit Zuid-Afrika zingt volgens één van de belangrijkste tradities binnen de Zulumuziek: de meerstemmige zang, alias 'Isicathamiya'. Zwarte mijnwerkers, ver van huis, vonden hierin ontspanning en Joseph Shabalala, voorman van Ladysmith Black Mambazo kneedde die traditie tot iets onweerstaanbaars: Zulumuziek, christelijke hymnes en Amerikaanse gospel komen hier samen en vormen een haarzuivere en trotse zangstijl.

De groep brak eind jaren tachtig door toen PAUL SIMON enkele songs met hen opnam voor zijn baanbrekende 'Graceland' album. In 1987 won de groep een Grammy Award voor 'Shaka Zulu' en kreeg daarmee wereldwijde erkenning. Sindsdien zijn er miljoenen albums verkocht, de zangers reizen de hele wereld rond, en tussendoor zingen ze met EMMYLOU HARRIS, NATALIE MERCHANT, ZAP MAMA... of doen ze dat strijdbaar aan de zijde van bvb NELSON MANDELA.

De naam Ladysmith Black Mambazo werd geboren na het winnen van veel zangcompetities. Ladysmith is de thuishaven van de Shabalala familie; Black refereert naar de zwarte ossen op de boerderij, die doorgaans de sterksten zijn; en Mambazo is het Zulu-woord voor bijl, waarmee zij spreekwoordelijk de andere tegenstanders in de zangcompetities een kopje kleiner maakten. Spannend als een stemband!

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€22
- 26 jaar
€17
C-mine pas met unieke code
€19
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€19
Medewerker
€0
Tickets