Laika en Zefiro Torna

agenda balsam- (c) kathleen-michiels

Laika en Zefiro Torna

Balsam

Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Het is even geleden, maar nu kan je je nog eens zintuiglijk laten onderdompelen in de wereld van Laika. BALSAM is een zinnenprikkelend alchemistenlaboratorium waarin de muziek versmelt met ongewone geuren, smaken en sensaties, waarin klank transformeert tot beelden en je onderdompelt in een roes.

BALSAM is een zinnenprikkelend laboratorium. Een alchemistisch concert waarin muziek versmelt met ongewone geuren, smaken en sensaties, waarin klanken transformeren tot beelden.

De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. De teksten van de liederen gaan over het spel van de liefde, over verlangen en verdriet, over de zoete geur van jasmijn en de schoonheid van een boom. Ze zijn een hulde aan de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten. Ze bezingen bovenal de natuur, die overweldigend en ondoorgrondelijk is.

Je bent getuige van fascinerende alchemistische processen. Druppels stollen tot eetbare parels, een bloemknop op je tong geeft een elektrische sensatie, houtskool wordt een zoete lekkernij. Alchemisten reiken je ongekende proeverijen en geuren aan. BALSAM doet dromen, is spiritueel en zinnelijk, aards en hemels tegelijk. Een ode aan het leven en het mysterie ervan.

Credits

muzikaal concept, luit, barokgitaar, chitarrone Jurgen De bruyn
zintuiglijk concept Peter De Bie en Sara Sampelayo
eindregie Jo Roets
zang Elly Aerden, Raphaël De Cock, Jurgen De bruyn
chatkan Elly Aerden
dwarsfluit, sopraansaxofoon, compositie Philippe Laloy
blokfluit, Franse doedelzak, bugel, percussie, ukelele, composities Jowan Merckx
uilleann pipes, bawu, chatkan, kaval, Hardangerviool, boventoonfluiten, mondharp, duduk, boventoonzang Raphaël De Cock klarinet in Bs, basklarinet Jean-Philippe Poncin
alchemisten Peter De Bie, Sara Sampelayo en Bram Smeyers
kostuums Manuela Lauwers
dramaturgie Mieke Versyp
‘geïnjecteerd’ door hedendaags alchemist Alexandre Gauthier
techniek en productie Pieter Smet,  Rik Van Gysegem, Anton Van Haver, Marlies Jacques
in samenwerking met Kopspel vzw

BALSAM is een productie van Laika en Zefiro Torna in coproductie met Le Channel, scène nationale de Calais en Le Volcan, scène nationale du Havre met steun van De Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13