Level Q (8+)

LevelQ (c) Liese Vaesen

Level Q (8+)

Lap vzw

Kunstendag voor Kinderen / Lapdag XL
10:30
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Koop tickets

Een fysiek spel waar iedereen wordt uitgedaagd. Vallen en opstaan tot je de eindmeet bereikt. Of net niet? Geraken we tot Level Q?

Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek.

Level Q is geïnspireerd op het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? De voorstelling wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen.

Door de samensmelting van dans, theater en circus is Level Q een verrassend fysieke voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Level Q is na Choco of kaas? de tweede productie van LAP vzw (Dafne Maes & Danaé Bosman).
 

Trailer van Level Q
 

“Het jonge grut herkent de hyperkinetische en dolkomische bewegingstaal onmiddellijk – in die zin is Level Q een ideale introductie tot abstracte dans … Met de fluo-esthetiek, knotsgekke humor en complexe dansmoves ligt de funfactor hier sowieso erg hoog.” - ★★★  De Standaard

 

"De voorstelling kent lekker veel vaart, verbeeldt doldwaze situaties en speelt vrolijk de clichés uit die dergelijke game-typetjes hanteren. Voor de ouderen is Level Q een frisse introductie in de game fantasy, voor de jongeren een speelse ontdekkingstocht in dans. Als gamen net zo leuk is als deze dansvoorstelling, dan zit het wel snor." - Theaterkrant

 

Credits
Concept en choreografie: Dafne Maes & Danaé Bosman
Dans en spel: Dafne Maes, Danaé Bosman, Piet Van Dycke & Bart van der Heijden/Steven Beersmans

Muziek: Linde Carrijn
Kostuums: Maartje van Bourgognie
Eindregie: Randi De Vlieghe
Lichtontwerp: Caroline Mathieu
Techniek: Hans Rigouts

 

Level Q is een productie van LAP vzw en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen.
Coproductie: ccDeurne, De Studio Antwerpen, 30cc Leuven en CC Het Gasthuis in Aarschot.

Tickets