Livestream: Het Concept Van Thomas

B-classic

Livestream: Het Concept Van Thomas

Wim Segers, Compro Oro & Denzil Delaere

20:15
Livestream

Ook dit seizoen gaat Thomas Vanderveken weer vijf avonden in gesprek met boeiende muzikanten. Spitsvondig, erudiet, vrolijk en genereus. Wie zo’n avond al eens heeft meegemaakt, weet dat het levensverhaal van de hoofdgast hierbij de inspiratiebron vormt voor een avontuurlijke expeditie naar de kern van het bestaan. En geef toe, zonder zulke ontmoetingen zou het leven maar een schrale bijeenkomst zijn.

Bekijk de LIVESTREAM via Facebook

compro oro

Thomas Vanderveken ontvangt de jonge componist en vibrafonist Wim Segers, die furore maakt als frontman van zijn band Compro Oro en zich op muzikaal vlak laat voeden door voorbeelden als Cal Tjader, Mlulata Astatke en Marc Ribot. Wim zal in drie grote muzikale blokken werken rond de drie grote immigratiegolven van Genk: Pools/Oekraïens, Italiaans/Grieks en Turks/Marokkaans en linken leggen naar de muziek van deze landen.

Speciaal voor deze avond vroegen we Wim om zich te laten uitdagen door het unieke karakter van de stad Genk, en daar liet hij geen gras over groeien. Uit onze voorbereidende mailcorrespondentie citeren we graag volgend fragment: "De drie voetbalploegen van het Genkse mijngebied lijken hierin een voorname rol te spelen. Winterslag, Waterschei en Zwartberg. Ik onderzoek de liederen die ze zongen." We zeiden het al: spitsvondig, erudiet, vrolijk en genereus, en boeiend bovendien.

Credits

Denzil Delaere (stem)
Wim Segers (vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion)
Bart Vervaeck (electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo)
Matthias Debusschere (electric bass, electric ukulele)
Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussion)
Frederik Van den Berghe (drums)

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.