Maarten Lingier invites... Steven De Bruyn

Agenda_maarten,steven.jpg

Maarten Lingier invites... Steven De Bruyn

Een organisatie van C-mine & B-Classic
20:15
C-mine plein
Basisprijs 
€8

B-Classic en C-mine slaan de handen in elkaar voor een verrassende concertreeks tijdens Zomerslag. Telkens wordt aan een straffe artiest van eigen bodem gevraagd om een avond te cureren waarin ze zelf een hoofdrol spelen. In deze editie is Maarten Lingier gastheer voor Steven De Bruyn.

Maarten Lingier (1993) begon in 2011 zijn conservatorium studies voor klassieke piano in Amsterdam bij professor Jan Wijn en studeerde er in 2015 af met de onderscheiding 'uitmuntend' af voor zijn bachelor proef. Hij zette zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en  behaalde zijn masterdiploma met de graad 'Cum Laude'. 

Hij nam onder andere masterclasses met: Boris Berman, Levente Kende, Marta Gulyas, Malcolm Bilson and Enrico Pace.  Naast solo concerten speelt hij ook veel kamermuziek, hij vormt een duo met zijn vrouw Asako Kanazawa (cello) en een trio met violist Vilmos Csikos.

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

 

 

 

 

Tarieven
Basisprijs
€8