Marianne Berenhaut

Marianne Berenhaut La rencontre, 2013, three wooden scooter

Marianne Berenhaut

Mine de rien

10:00
C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€8
Koop tickets

Over de tentoonstelling

Het oeuvre van Marianne Berenhaut (°1934, BE), dat meer dan vijf decennia beslaat en nog steeds groeiende is, laat zich moeilijk samenvatten. Het kan niet uitgelegd of volledig begrepen worden; het moet gezien, ervaren en tot op het bot gevoeld worden.

De tentoonstelling in CIAP en C-mine presenteert een subjectieve keuze uit dit rijke oeuvre. Sculpturen, installaties en collages gemaakt van objecten gevonden in de directe omgeving van de kunst­enaar worden vergezeld van een selectie archiefmateriaal, waaronder niet eerder vertoond filmmateriaal en nieuwe documenten. Hoewel de werken soms jaren van elkaar gemaakt werden, ontstaat er dialoog door ze naast elkaar te plaatsen in deze tentoonstelling. Zo onthullen ze hun blijvende relevantie.

Als titel voor deze tentoonstelling werd gekozen voor de Franse uitdrukking ‘mine de rien’. Die beschrijft iemand die nonchalant doet, “alsof er niets aan de hand is”. Dat is ook wat Mariannes werk doet. Verborgen achter de façade van alledaagse objecten vinden we herinneringen en verhalen waar we ons allemaal mee kunnen identificeren, maar ook ervaringen die hoogst individueel zijn en die op een bepaald niveau ontoegankelijk blijven.

Rondleidingen

CIAP organiseert drie rondleidingen met het curatorieel team. De curatoren onthullen enkele anekdotes bij de werken en delen hun eigen ervaringen met het oeuvre van Marianne Berenhaut. Deelnemen aan een rondleiding is inbegrepen in je expoticket. Registreer je via onderstaande link, maar vergeet niet om ook een ticket aan te kopen voor de tentoonstelling op dezelfde datum. Het aantal plaatsen is beperkt.

Zaterdag 06.11.21 | 14u-15u (Engelstalig)

Reserveer rondleiding 06.11.21

Koop tickets expo 06.11.21

 

Zaterdag 11.12.21 | 14u-15u (Nederlandstalig)

Reserveer rondleiding 11.12.21

Koop tickets expo 11.12.21

 

Zaterdag 08.01.22 | 14u-15u (Nederlandstalig)

Reserveer rondleiding 08.01.22

Koop tickets expo 08.01.22

 

Foto credits: La Rencontre, 2013 © Marianne Berenhaut

 

Een ticket voor de tentoonstelling van Marianne Berenhaut verleent ook toegang tot de expositie van Nalini Malani.

 

 

Tarieven
Basisprijs
€8
Tickets