The Milk Factory & Hannah Tolf

The Milk Factory © Joris Jeursen

The Milk Factory & Hannah Tolf

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€15
Koop tickets

The Milk Factory wil geen stilistisch allegaartje zonder focus worden, geen overmoedig geroep laten horen. Ze gaan naar de essentie met memorabele melodieën, hechte interactie, consistente sferen en songs.

The Milk Factory ontstond bij gitarist Edmund Lauret en pianist Thijs Troch, vertegenwoordigers van de avontuurlijke Gentse jazzscene die momenteel furore maakt. Maar kijk naar de volledige band en je stelt vast dat de muzikanten samen een enorme voetafdruk nalaten in de Belgische jazz, met o.m. Nordmann, Don Kapot, Steiger, Mòs ensemble, Kabas, Keenroh en veel, veel meer.

Op zijn releases blinkt het sextet uit in ingetogen vervoering en bedwelmende melancholie. Eerste langspeler Aula (2020) werd lovend onthaald door pers en publiek, dat in de subtiele mijmermuziek zonder poeha of opzichtige truken echte muzikale kortverhalen kon ontdekken.

Nu heeft de band het plan opgevat om een project te doen met zang. Bandleden Kobe Boon en Viktor Perdieus studeerden een jaar in Göteborg en maakten er kennis met Zweedse vocaliste Hannah Tolf. Zij wordt toegevoegd aan de line-up. Tolf zingt, componeert en improviseert op het raakvlak tussen akoestische en elektronische muziek, tussen pop en jazz, het bekende en het onverwachte. Daarmee is ze nu al een intrigerende toevoeging aan de band, die zijn geliefde schemerzones een nieuwe invulling kan geven met die combinatie van dromerigheid, intimiteit en openheid.

Hannah Tolf
De Zweedse Hannah Tolf

Credits

  • Hannah Tolf (SE) zang
  • Thijs Troch piano, gitaar
  • Jan Daelman fluit
  • Viktor Perdieus tenorsax
  • Edmund Lauret gitaar
  • Kobe Boon contrabas
  • Benjamin Elegheert drums

 

Tarieven
Basisprijs
€15
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€12
OKO sectorpas
€12
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€12
Medewerker
€0
Tickets