N∆BOU

NABOU(c)MondayJR.jpg

N∆BOU

Jazz op het plein

Reservatie mogelijk vanaf 14 juli.
20:15
C-mine plein
Gratis

Dankzij die originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums dompelt NΔBOU de Belgische jazz onder in een verfrissend klankenbad.Opnieuw uitkijken naar een heerlijke avond Zomerslag!

Net zoals die drie zijden aan de driehoek in de bandnaam, omringde de Brusselse tromboniste Nabou Claerhout zich in 2016 met haar drie favoriete muzikanten om haar eigen groep NΔBOU op te richten. Met Trui Amerlinck op contrabas, Roeland Celis op elektrische gitaar en Mathias Vercammen op drums verenigt dit kwartet enkele van de meest getalenteerde jonge muzikanten in de Benelux. NΔBOU rees al snel omhoog binnen die nieuwste golf aan jazz-&-beyond, en trok de aandacht van zowel het publiek als de professionals uit de sector dankzij een verfrissend trombonegeluid, vernieuwend gebruik van effecten en een originele aanpak van composities.

Met een geprezen debuut-EP, ‘Hubert’, in eigen beheer uitgebracht in 2019, betrad NΔBOU al de podia van Gent Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, KAAP, Bel Jazz Fest,
Hnita Jazz Club, De Spil, Jazz Station, Leuven Jazz en nog veel meer. Deze eerste release toonde hoe hun sterke samenspel resulteert in zowel uptempo grooves als een meer contemplatieve sfeer.

De verkenning en oprekking van de grenzen van zowel de trombone als het jazzgenre, levert NΔBOU een uniek plekje op in de diverse scene van vandaag.

‘You Know’, het nieuwe album van NΔBOU verschijnt op 22 oktober 2021 via Outnote Records.

Credits

Nabou Claerhout (Trombone, composities)
Roeland Celis (Elektrische gitaar)
Trui Amerlinck (Contrabas)
Mathias Vercammen (Drums)

Tarieven
Basisprijs
€0