Nico Boon en Arsenaal

agenda De Wereld In Eén Dag _ Nico Boon _ ARSENAAL (c) Guy Kokken_Nick Mattan

Nico Boon en Arsenaal

21.02.2021

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

Met zijn nieuwe voorstelling '21.02.2021' schetst Nico Boon een portret van de wereld gedurende één dag. Om dat te doen leest hij 132 kranten van over de hele wereld lezen. 132 kranten omdat er 132 nationaliteiten in Mechelen zijn. Uit de kranten, die hij met behulp van de inwoners van Mechelen zal verzamelen, put hij de verhalen die de basis vormen voor deze voorstelling..

Zo krijg je een caleidoscopisch overzicht van 21 februari 2021. Hoe ziet die dag er in Kiribati uit? Wat speelt er zich volgens Notre Voie in Ivoorkust af? Wat voor opmerkelijks meldt El Mundo de Medellín of de Vladivostok Times? '21.02.2021' zal een blik van 360° graden op de wereld bieden. Het zal een ode aan de veelvormigheid van gebeurtenissen zijn, tijdens één aardrotatie.

Kunnen we wel vertrouwen op wat de kranten ons vertellen? Wie bepaalt de blik waarmee we naar de wereld kijken? Vallen verschillende visies samen te brengen? Of leven we allemaal in (te) zeer gescheiden werelden?

Voor de selectie van de verhalen en voor deze theatervoorstelling werkt Nico samen met (theater)makers uit verschillende delen van de wereld zoals de Italiaan Edoardo Ripani, de Russische Oxana Sankova en de Duitse Katja Dreyer. Dit lappendeken van verhalen vol (onvermoede) echo’s, analogieën, parallellen en dwarsverbanden wordt een absurde en poëtische – bij voorbaat bijna onmogelijke – poging om één enkele dag op de wereld in woorden en beelden te vangen.

Na 'Komt op/Gaat af' kiest theatermaker Nico Boon er opnieuw voor om zich te laten leiden door de rol van het toeval. 

Credits
tekst -  Nico Boon, op basis van krantenartikels in 132 kranten

spel -  Nico Boon, Edoardo Ripani, Oxana Sankova en Katja Dreyer
eindregie - Aurelie Di Marino
dramaturgie - Roos Euwe


een productie van ARSENAAL/LAZARUS i.s.m. Voss
coproductie: Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, met dank aan Literatuur Vlaanderen

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0
Tickets