Nico Boon en Arsenaal

agenda De Wereld In Eén Dag _ Nico Boon _ ARSENAAL (c) Guy Kokken_Nick Mattan

Nico Boon en Arsenaal

21.02.2021

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Met zijn nieuwe voorstelling 21.02.2021 wil Nico Boon een portret schetsen van de wereld gedurende één dag. Om dat te doen las hij 132 kranten van over de hele wereld. 132 kranten omdat er 132 nationaliteiten in Mechelen zijn. Uit de kranten, die hij met behulp van de inwoners van Mechelen verzamelde, put hij de verhalen die de basis vormen van de voorstelling 21.02.2021

Zo krijg je een caleidoscopisch overzicht van 21 februari 2021. Hoe zag die dag er in Kiribati uit? Wat speelde er zich volgens Notre Voie in Ivoorkust af? Wat voor opmerkelijks melde El Mundo de Medellín of de Vladivostok Times? 21.02.2021 biedt een blik van 360° graden op de wereld. Een ode aan de veelvormigheid van gebeurtenissen zijn, tijdens één aardrotatie.

Kunnen we wel vertrouwen op wat de kranten ons vertellen? Wie bepaalt de blik waarmee we naar de wereld kijken? Vallen verschillende visies samen te brengen? Of leven we allemaal in (te) zeer gescheiden werelden?

Voor de selectie van de verhalen en voor deze theatervoorstelling werkt Nico samen met (theater)makers uit verschillende delen van de wereld zoals de Italiaan Edoardo Ripani, de Russische Oxana Sankova en de Duitse Katja Dreyer. Dit lappendeken van verhalen vol (onvermoede) echo’s, analogieën, parallellen en dwarsverbanden wordt een absurde en poëtische – bij voorbaat bijna onmogelijke – poging om één enkele dag op de wereld in woorden en beelden te vangen.

Na 'Komt op/Gaat af' kiest theatermaker Nico Boon er opnieuw voor om zich te laten leiden door de rol van het toeval. 

 

Pers

 

“In 21.02.2021 doorlopen drie spelers en een muzikant een hele reeks gebeurtenissen die zich wereldwijd afspeelden op 21 februari 2021. De collage aan verhalen combineert banale met ingrijpende momenten, gebracht met een overwegend speelse acteerstijl, die af en toe plaats maakt voor serieuzere observaties. Nico Boon en Arsenaal tonen hiermee een veelstemmig overzicht van een dag, met de nodige humor en een poëtisch einde.” - E-tcetera (Lena Vercauteren)

De voorstelling zit technisch gezien enorm goed in elkaar. Een dagoverzicht zoals u het nooit eerder zag.” - Chez Bartizze (Bart Liekens)

 

Credits
tekst -  Nico Boon, op basis van krantenartikels in 132 kranten
vertaling - Trevor Perri en Silke Jacobs

spel -  Nico Boon, Edoardo Ripani, Oxana Sankova en Katja Dreyer
muziek - Hanne De Backer
eindregie - Aurelie Di Marino
dramaturgie - Roos Euwe
scenografie - Marie Szersnovicz
lichtontwerp - Timme Afschrift

redactie onderzoek 132 kranten -Tessa Daluwein, Lorena Pires, Farbod Fathinejadfard, Marte Nelissen, Paloma Timmerman Neira, Laura Luciani, Ali Ünal, Maria Baldovin en studenten 3e jaar LUCA DRAMA (Jade, Pjotr, Anissa, Luna, Yoline, Mats en Glenn)
foto - © Guy Kokken en Nick Mattan


een productie van ARSENAAL/LAZARUS i.s.m. Voss
coproductie: Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, met dank aan Literatuur Vlaanderen

 

nico boon
nico boon
© Raymon Mallentjer

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0