Niels Orens + Vaague

Niels Orens

Niels Orens + Vaague

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€15

Niels Orens

Gedreven door technologie is dit jonge talent voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties waar je ziel zich in kan vinden. Door de ritmische patronen beïnvloed breakbeat te combineren met ruimtelijke sound design en diepe basgeluiden, zorgt hij voor een unieke sonische ervaring.

Met invloeden als Max Cooper, Floating Points en Massive Attack wordt het moeilijk om de kruising tussen verschillende genres te onderscheiden waardoor hij ruimte kan maken voor iets nieuws.

Muziek, technologie en beeldende kunst

Als een van de Belgische Sound Track laureaten van 2021-2022 zit Niels Orens niet stil. Terwijl hij zijn ondervraging tussen de kruispunten van muziek, technologie en beeldende kunst voortzet, verlegt hij de grenzen van elektronische liveperformances.

Op het podium creëert hij met zijn cello dichte en gevoelige loops in combinatie met zorgvuldig geconstrueerde beats. Dit maakt zijn live shows echt uniek. Voeg daar nog meeslepende visuals aan toe en je bent helemaal klaar voor een intense trip naar het onbekende.

 

Vaague
© Alice Khol

Vaague

De Brusselse drummer en componist Antoine Pierre (1992) groeide in enkele jaren tijd uit tot een van de sleutelfiguren binnen de Belgische jazzscene. Hij is bandleider en bezieler van URBEX en Next.Ape, maar eveneens proactief lid van een reeks invloedrijke bands binnen de internationale scene – onder meer bij gitaarvirtuoos Philip Catherine en bij TaxiWars, het jazz-versus-rock-experiment rond Tom Barman en Robin Verheyen.

In 2020 en 2021 werkt Antoine Pierre aan zijn eerste soloproject, Vaague, waarin hij live elektronica en samples laat samensmelten met zijn drumwerk. Doorheen verschillende residenties (o.a. in VOLTA en Botanique) blijft het project evolueren en verder verfijnen. Ondertussen bracht hij een eerste EP uit via Shapes no Frame (Pierre’s gloednieuwe eigen label) in samenwerking met PIAS België.

Tarieven
Basisprijs
€15
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€12
OKO sectorpas
€12
Motives for jazz
€12
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€12
Medewerker
€0