Nikitch & Kuna Maze + Grizmo

Nikitch & Kuna Maze - Baudouin Willemart

Nikitch & Kuna Maze + Grizmo

20:30
Gratis

Nikitch & Kuna Maze maken deel uit van een nieuwe golf muzikanten, producers en DJ's, beïnvloed door het smeltpunt van jazz en clubcultuur. Niemand minder dan de Genkse rapper Grizmo zorgt voor een portie stevige bars.

Nikitch & Kuna Maze

Nikitch & Kuna Maze is het project van Franse muzikanten en producers Nicolas Morant en Eduart Gilbert. Ze ontmoetten elkaar op het Jazz Conservatorium in Chambéry, waar ze al snel in contact kwamen met andere muzikanten buiten de klassieke jazzwereld. Het duurde niet lang voordat ze zich waagden aan elektronische muziek, een genre dat niet populair was op het conservatorium. Ze produceten hun eerste beat op de trein tussen Chambéry en Lyon.

Intussen verhuisden ze allebei naar Brussel en in onze hoofdstad besloten ze om samen te werken. Geïnspireerd door artiesten zoals Flying Lotus, Roy Hargrove, Thundercat, Flako, Tigran Hamasyan, Esböjrn Svensson Trio en Erykah Badu, mengt het duo hun invloeden uit jazz, hiphop en elektronische muziek tot een zeer dansbaar geheel.

Voortbouwend op de kenmerkende geluiden die het duo ontwikkelde op hun eerste full-length LP 'Debuts' - die geprezen werd door onder meer Gilles Peterson, Tom Ravenscroft (BBC 6Music) en Music Is My Sanctuary - is het nieuwe album 'Back & Forth' een diepere en meer radicaal esthetische benadering van zijn voorganger. Op het album werkt het duo voor het eerst samen met andere muzikanten, zoals de Braziliaanse singer-songwriter Joao Selva, terwijl ze ook experimenteren met hun eigen stem.

Grizmo (c) Eleni Valor Lopez

Grizmo

Straight outta Zwartberg-Noord komt Grizmo. Sterk beïnvloed door de scene uit het Verenigd Koninkrijk, rapt hij met een typisch Engels accent dat hij zichzelf aanleerde. 

Grizmo begon in 2017 met het zelf opnemen van nummers, die hij vervolgens via YouTube dropte. Na de release van zijn debuut-ep 'Paralysed' schopte hij het in 2021 tot finalist van De Nieuwe Lichting, Studio Brussels prestigieuze muziekwedstrijd voor beloftevol talent. Hij verscheen al eerder in Spotify-playlists zoals 'Code 32', 'It's lit', 'Cloud Rap', 'New Music Friday BE' en dook meermaals de studio in met invloedrijke rappers uit België en Nederland zoals Freddie Konings, Bouzzy, Bryan Mg, Cristian D, Daniël Busser, DIKKE, Chardy en Brysa.

Op zaterdag 28 januari komen Nikitch & Kuna Maze en Grizmo naar C-mine voor een gratis concert in de gezellige setting van Bistro Bels. Kom af en proef van een hapje of een drankje terwijl je geniet van de muziek van Nikitch & Kuna Maze. Wil je graag erbij zijn? Dan is enkel reserveren verplicht. Dat doe je via gewoonweg via de ticketlink.

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Vrijkaart
€0