Passerelle Take Over

C-mine partner
agenda blindspot passerelle vzw

Passerelle Take Over

Dansworkshop, dansvoorstellingen Blind Spot én Alstublieft!, dansfilms Moteur Synchrone en Re'Onna en nog zoveel meer!

19:00
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10

Op zondag 26 september 2021 bezet Passerelle C-mine!
Ze vullen een dag vol dans, expressie en performance. Maak zo kennis met Passerelle, een jongerenwerking die focust op hedendaagse dans. Alles begint met een workshop, waar je kan proeven van dans en creëren op locatie. Doorheen de avond kan je je laten verrassen/inspireren door verschillende dansfilms
en de twee dansvoorstellingen BLIND SPOT en ALSTUBLIEFT!. Je zal ook de Passerello's (ambassadeurs) kunnen ontmoeten en je krijgt een inkijk in het proces van enkele projecten, zowel in de vrije tijd als in het onderwijs. Allemaal gemaakt door jongeren onder begeleiding van professionele choreografen.

 

vanaf 19u00: Dansfilm Moteur Synchrone

 

Coaching en film: Stanislav Dobák en Jamie Lee
Deze dansfilm is ontstaan uit een samenwerking tussen zeven Limburgse cultuurcentra, fABULEUS, Danspunt en Passerelle. De film ging in première op 24 april 2021 tijdens Dag van de Dans op PODIUM 19.

 

om 19u30: Blind Spot - Manon Avermaete

 

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.


In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

 

Credits
Concept - Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie - Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers - Jade Gijsen, Femke Legein, Dunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang - Izja Rutten
Licht, geluid en techniek - Raf Wouters
Repetitor en decor - Paulien Truijen
Realisatie - Passerelle vzw i.s.m. C-Mine Genk

 

 

om 20u15: Dansfilm Re'Onna

 

Zeven meiden leren via hedendaagse dans hun talenten ontdekken. Ze bouwen vertrouwen op in elkaar en in zichzelf en creëren samen een indrukwekkende film.
Coaches: Valentina Nigro en Giorgia Cirafici
Film: Diren Agbaba

 

om 21u00: Alstublieft! - Bérengère Bodin

 

Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf?

Op scène worden deze vragen gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen…

Credits
Concept en creatie - Bérengère Bodin
Dans en creatie - Nora Coussement, Sarah Huppermans, Julie Vanhuysse
Artistieke assistentie - Steven Prengels, Lenneke Rasschaert
Lichtontwerp - Nicolas Marie
Productie - Passerelle vzw
 

TIP!
Om 14u00: Dansworkshop met choreografe Yentl De Werdt

 

Ben jij 14+ en heb je al wat danservaring?
Kom dan al wat eerder naar de Passerelle Take Over om samen met choreografe Yentl De Werdt te creëren. Je laat je voor deze bijzondere dansworkshop inspireren door de C-mine site. Dansen doe je buiten, tussen de machines in het gebouw en wie weet zelfs op de terril. Aan de hand van duidelijke tips en opdrachten verover je dansend de locatie. Fun, veel beweging en spannende momenten verzekerd!

Meer info en tickets

Tarieven
Basisprijs
€10
- 26 jaar
€5
C-mine pas met unieke code
€7