Purple Rain

Agenda: PURPLE RAIN

Purple Rain

Regisseur: Albert Magnoli
20:30
C-mine plein
Basisprijs 
€6
Koop tickets

Van 14 augustus t.e.m. 5 september, telkens op zaterdag en zondagavond, kan je tijdens Zomerslag op een willekeurige plaats op het plein genieten van films met als thema muziek. Voor en na de film kan je in een ongedwongen sfeer, samen met je drankje, genieten van muziek dat je helemaal in de sfeer brengt en houdt.

The Kid (Prince) is de bandleider, zanger en gitarist van de groep The Revolution. Met deze groep treedt hij op in de Minneapolis club genaamd First Avenue. Thuis wordt The Kid geconfronteerd met zijn hardhandige vader en voormalige musicus, Francis L., die regelmatig zijn moeder slaat. Dit geweld heeft ook zijn uitwerking op The Kid, die tamelijk agressief naar zijn bandleden en zijn omgeving reageert. Twee meiden van de band Lisa en Wendy, die ook enkele nummers schrijven, pikken dit gedrag niet langer en willen de band verlaten.

Ook clubeigenaar Billy is het gedrag van The Kid zat en ziet ook dat hij niet meer aanslaat bij het publiek. De enige die een positieve invloed op The Kid heeft is Apollonia, die het als zanger in Minneapolis wil proberen. Concurrentie komt van de groep The Time, met Morris als leider en zanger. Morris probeert Apollonia te strikken voor hem te gaan optreden, om zo ook The Kid van het podium te drukken ten gunste van zijn eigen succes.

Tarieven
Basisprijs
€6
Tickets