Radouan Mriziga

agenda - Ayur - Radouan Mriziga (c) Pol Guillard

Radouan Mriziga

AYUR

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€16

Choreograaf en danser Radouan Mriziga (Marokko, 1985) volgde dansopleidingen in Marrakech en Tunesië en zette zijn parcours verder aan P.A.R.T.S. in Brussel. Hij timmert nu al enkele jaren aan een internationaal parcours als choreograaf en danser. C-mine is gefascineerd door zijn werk en volgt het werk van Radouan al enkele jaren van nabij op. De komende jaren willen Radouan en C-mine hun samenwerking versterken en verdiepen.

In 2022 toont C-mine de trilogie Tafukt  – Ayur – Akal dan ook integraal. In dit drieluik staan vrouwelijke figuren centraal.

Deze voorstelling is het tweede deel van de danstriologie. TAFUKT (het eerste deel) en AKAL (het derde deel) worden ook getoond in C-mine.

De moderniteit heeft een enorme impact gehad op het vormgeven van samenlevingen en het bepalen van wat we als kennis beschouwen: in dit proces werden inheemse en populaire kennisvormen vaak consequent vernietigd. Toch beïnvloeden deze uitgewiste verhalen nog steeds het heden, zowel op een lokaal als globaal niveau.

Ayur is het tweede deel van een trilogie over de semantiek en mythologieën van de Imazighen, de inheemse bevolking van Noord-Afrika. In het drieluik staan vrouwelijke figuren centraal, als bewakers van de Amazigh-kennis. Door een solo te creëren voor Sondos Belhassen, zijn danslerares toen hij nog in Tunis woonde, huldigt Mriziga het idee van kennisoverdracht. De choreografie ontstaat tussen het ritme van haar lichaam en dat van de tekst, geschreven door dichteres Lilia Ben Romdhane en rapper Mahdi Chammen ‘Massi’. Ayur is de godin die in het oude Carthago werd geassocieerd met de maan. Ayur ontplooit zich tot een choreografische ruimte waarin een nieuw reflectieparadigma over het verleden vorm krijgt, met het oog op een meer inclusieve toekomst.

Koop hier een combiticket voor de drie voorstellingen

Credits
Concept and choreography - Radouan Mriziga
By and with - Sondos Belhassen
Support to the Research on Amazigh - Hajar Ibnouthen
Texts - Lilia Ben Romdhane et Mehdi Chammem « Massi »
Music -  Mehdi Chammem « Massi »
Costumes - Anissa Aida
Space - Radouan Mriziga in collaboration with Flayou
Architecte - Flayou
Video - Pragma Studio
Artistic assistant - Maïté Jeannolin
Translation -  Marwa Manaï, Lilia Ben Romdhane and Mahdi Chammem
Image and editing - Nao Maltese
Production - Dream City (Tunis – TN)
In co-production with - L'Art Rue – الشارع فن (Tunis – TN), Moussem Nomadic Arts Centre (Brussels – BE), Festival de Marseille (Marseille – FR)
Management, Promotion and Distribution - Something Great (Berlin - DE)
Administration - A7TLA5 (Brussels - BE)
Production assistant - Synda Jebali
Supported by -  Fondation DOEN, i-Portunus, Mairie de Tunis
Technical partner - SYBEL Light & Sound
Acknowledgments - DEBO, Cyrine Boujila, Nawal Laroui, Leila Sebai, Manel Mahdouani, Mohamed Khalfallah, Zoubeir Mouhli, Wajdi Borji, Mehdi Ben Temessek, Ghilen Agrebi

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0