Rome - Veelzijdig en verrassend

Davidsfonds

Rome - Veelzijdig en verrassend

Cursus door Marc Permeke

In samenwerking met Davidsfonds
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€56

Het Romeinse keizerrijk
Hoogtepunten uit de renaissance
Barokke pracht en praal als antwoord op de Reformatie

Een bezoek aan Rome staat meestal in het licht van de klassieke oudheid. Met keizersfora, paleizen en basilica, circussen en theaters lijkt de stad dan ook op een openluchtmuseum. Maar Rome is nog veel meer dan dat. Tijdens de renaissance krijgt de stad haar verloren grandeur terug, wanneer adellijke families er hun paleizen optrekken en meesters als Rafaël en Michelangelo kerken en paleizen voorzien van kunstschatten.


In Rome bevindt zich ook de wieg van de barok. In die periode wijzigt bouwmeester en beeldhouwer Bernini het stadsbeeld ingrijpend. Van de revolutionair realistische werken van Caravaggio zijn enkele nog op hun oorspronkelijke plek in Romeinse kerken te bewonderen. Marc Permeke neemt je mee op een bijzondere cultuurhistorische reis. Je ontdekt Rome, zoals je het nog niet kende. Centraal staan architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst, maar ook aspecten van de politieke situatie en het dagelijkse leven passeren de revue.


Wil je meer te weten komen over de populaire Citétaal, de taal die ontstond in Genk als omgangstaal van Italiaanse mijnwerkers? Dr. Stefania Marzo vertelt je er alles over op di. 1 december. Meer info vind je hier. Als je beide cursussen combineert, geniet je van een mooie korting!

 

Praktisch

Dinsdag 10, 17 en 24 november 2020 tussen 14u en 16u30
Inschrijven via: Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016 31 06 70 - fax: 016 31 06 08 - academie@davidsfonds.be
Indien we deze cursus dienen te annuleren wegens nieuwe overheidsmaatregelen, dan betalen we je het volledige inschrijvingsgeld terug.
089 24 09 57 (Fernanda Opdenacker) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Prijzen

€56: Cursus (digitale syllabus inbegrepen)
€51: Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (digitale syllabus inbegrepen)
€66: Cursus, gecombineerd met de cursus door Stefania Marzo in Genk op dinsdag 1 december 2020
€61: Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart, gecombineerd met de cursus door Stefania Marzo in Genk op dinsdag 1 december 2020

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€56
Datums
14:00
14:00
14:00