Roosbeef

ROOSBEEF
20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Koop tickets

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen.

Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Roos heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Achter de Appalachen hoorde ze verhalen die nu op 'Lucky' in elf nummers een weerklank vinden. Terug in Antwerpen met als nieuwe aanwinst in de band Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly) snijdt ‘Lucky’ diagonaal door de ziel.

Opvallend is dat op ‘Lucky’ -gepekt door haar ervaringen- Roos het engagement wat vaker durft op te zoeken. Nooit belerend en altijd met een paradox of de verwarrende humor waar Roos zo aan te kennen is:

Koste wat het kost,
Ik wil een muur voor mij alleen,
Om tegenaan te leunen.

Zo opent het catchy, elektronische ‘Noodaan'. De mens is een eenzaam dier dat in staat is slecht te zijn, maar Roos heeft altijd geduld naar ieders verhaal te luisteren. Ook in het opzwepende, door een stuwende bas aangedreven Rodeo, komt de dromerige en hopeloze tegenstelling langs:

Er branden bossen voor ons ogen af,
Het was het mooiste wat de mens ooit zag.

De plaat ‘Lucky’ grijpt uit het echte, naakte leven en is daardoor -net als Roos, Amerika en onszelf- niet in één zin samen te vatten. Met ‘Lucky’ heeft Roosbeef een complete plaat afgeleverd en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel. Roosbeef is terug.

Pers

"Luid lawaai en droge humor. Wat hebben we jullie gemist!" De Standaard ★★★★

Credits

Roos Rebergen (stem en toetsen)
Pascal Deweze (stem en gitaar)
Tim van Oosten (drums)
Tom Pintens (gitaar en toetsen)

Foto's: © Felix Baumsteiger

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Tickets