SARAH POOT

Agenda: POOTarchitectuur_LoReninge_9_©JEFJACOBS Agenda: POOTarchitectuur_LoReninge_9_©JEFJACOBS

SARAH POOT

in samenwerking met Architectuurwijzer
20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€12

Deze voorstelling stond aanvankelijk geprogrammeerd op 24 februari.

 

Architecte Sarah Poot heeft sinds 2014 haar eigen bureau POOT architectuur. Naast de geslaagde nieuwbouw en renovatie van diverse particuliere woningen, heeft POOT architectuur op korte tijd een noemenswaardig portfolio van publieke projecten opgebouwd, voor een deel via wedstrijden.

Een kwalitatieve wedstrijdprocedure en een goed opdrachtgeverschap van het lokale bestuur zijn van cruciaal belang. POOT werd als laureaat aangeduid bij verschillende Open Oproepen, zoals het ontwerp van een nieuw cultureel centrum en renovatie van het gemeentehuis van Wingene en het ontwerp van een masterplan voor een woonontwikkeling te Lint. POOT architectuur was laureaat van twee projecten in de West-Vlaamse Winvorm oproep: de uitkijktoren in de Tuinen van Stene en de renovatie van het Sint-Jans Gasthuis te Lo-Reninge naar zeven appartementen. Daarnaast voerde POOT al verschillende opdrachten uit voor AG Vespa en bouwde het bureau een petanquehal voor de gemeente Dilbeek. Op dit moment is POOT architectuur ook opgenomen in de kleine architectenpool van stad Antwerpen.

POOT architectuur tracht al bouwend continu onderzoek te voeren. De spanning tussen het theoretisch denken, het visueel vertalen en de bouwrealiteit, is voor POOT een grote fascinatie. Ze ambiëren in elk van deze fases een hoge kwaliteit en trachten zuinig om te gaan met compromissen. De medewerkers hebben elk hun eigen kwaliteiten die uitermate complementair zijn: scenografie, stedenbouw en stadsontwerp, participatiecoördinatie, interieurarchitectuur, … POOT architectuur onderscheidt zich vooral door zeer precieze oplossingen op verscheidene schalen. Het bureau eert het kleine en het grote. Ze willen maatschappelijk relevant werk maken en denken tegelijk over tijdloosheid, los van tendensen.

De vormentaal van de architectuur vloeit steeds voort uit de context en de opgebouwde gedachten van de werking van de gebouwde ruimte. Dit is nooit een streven an sich. Tijdloos en karaktervol is voor POOT architectuur interessanter dan opvallend en tendentieus.

www.architectuurwijzer.be/poot

Architectuurwijzer

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€12
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€9
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€9
Medewerker
€0