Sasha Litvintseva & Beny Wagner

Te gast
C-mine partner
CIAP A Demonstration

Sasha Litvintseva & Beny Wagner

A Demonstration

11:00
Polyvalente zaal - C-mine Energiegebouw

A Demonstration is een film over monsters zonder monsters. De kunstenaars raakten geïnspireerd door de vroegmoderne categorieën die de Europese wetenschap invoerden om zogenaamde monsters in te delen.

 

A Demonstration is een film over monsters zonder monsters. De kunstenaars raakten geïnspireerd door de vroegmoderne categorieën die de Europese wetenschap invoerden om zogenaamde monsters in te delen. Die wetenschappers werden geleid door een empirisch onderzoek; een logica waarin waarheden tot stand komen op basis van visuele analogie. Het woord ‘monster’ komt van het Latijnse ‘monstrare’, wat tonen, onthullen of demonstreren betekent. A Demonstration is een poëtische zoektocht naar de grenzen van onze zintuiglijke waarnemingen en de metamorfose van vormen. Daardoor herinterpreteert deze film een historische manier van observeren en brengt deze in contrast met onze hedendaagse blik.

De film wordt voor het eerst in een conventionele tentoonstellingsomgeving gepresenteerd en wordt daar in dialoog gebracht met een scenografische interventie ontworpen door textielontwerpers Chevalier-Masson (Brussel) in samenwerking met architectenbureaus 51N4E (Brussel) en Point Supreme (Athene). Deze tijdelijke driedimensionale structuur, gevestigd in de monumentale machinehal van C-mine, een voormalige mijnsite, wekt een gevoel van ruimtelijke en architectonische destabilisatie op. Net als grotten en follies van maniëristische tuinen, onderzoekt de installatie het vermogen van architectuur om het lichaam te beïnvloeden, te tonen, te verbergen, te leiden én te misleiden.


De film wordt dagelijks (din-zon), elke 30 minuten vertoond. Het eerste tijdslot begint om 10.00 uur en het laatste om 16.30 uur. Vanwege de COVID-19 maatregelen kunnen we een beperkt aantal bezoekers per tijdslot toelaten. Daarom is voor deze tentoonstelling de boeking vereist. De toegang tot CIAP blijft gratis.

 

In samenwerking met  Chevalier-Masson, Point Supreme & 51N4E