Shai Maestro Quartet

Shai Maestro

Shai Maestro Quartet

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€18

Shai Maestro, een van de meest getalenteerde pianisten van zijn generatie, heeft sinds het debuut met zijn eigen trio in 2011 een unieke, sterke muzikale identiteit ontwikkeld.

Krachtig en harmonieus

Samen met mede-Israëliër Ofri Nehemya op de drums en de Peruaanse bassist Jorge Roeder vormt hij een krachtige en harmonieuze groep in de hedendaagse jazz-scène. Hun eerste album ‘Shai Maestro Trio’ werd goed onthaald en ze tourden over de hele wereld. De groep deelde podia met groepen geleid door Chick Corea, Tigran Hamasyan, Esperanza Spalding, en Diana Krall.

In 2012 bracht het trio hun tweede album uit 'The Road to Ithaca', een nog persoonlijker en intiemer statement, dat teruggaat naar de essentie va hun wezen: onbewerkt en rauw. De meer recente albums 'Untold Stories' (2014) en 'The Stone Skipper' (2016)  brachten een nieuwe fase in het kunstenaarschap van Shai Maestro: hij neemt zijn tijd, durft meer en laat muziek meer dan ooit organisch ontwikkelen. Het zijn die natuurlijke ontwikkelingen die de groep zo sterk en harmonieus maken. De uitbreiding van Maestro’s oorspronkelijke trio met de Amerikaanse trompettist Philip Dizack stuwt de ongebreidelde creativiteit op het meest recente album 'Human' alleen maar naar magischere hoogten.

Naast zijn trio nam Shai Maestro ook het album 'Elegy' van vocalist Theo Bleckmann op. Hij kreeg ook lovende kritieken voor zijn verschijning op het debuutalbum van Mark Guiliana's Jazz Quartet 'Family First' (2015). Onlangs nam Shai ook het album 'High Heart'  van saxofonist Ben Wendel op.

"Zijn stijl past in een specifieke moderne traditie, een die een ultra-strakke, klassieke techniek met een sterke interesse voor herhalende figuren en romantische melodieën.” -  Stereogum

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
OKO sectorpas
€15
Motives for jazz
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0