Simon Allemeersch / Lucinda Ra

agenda - Rabot2 - (c) Simon Allemeersch

Simon Allemeersch / Lucinda Ra

Rabot 2

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€15

'Hoe is het nu met u?' Deze eenvoudige vraag is het startpunt van Rabot 2, een documentaire voorstelling van Simon Allemeersch. De titel verwijst naar Simons eerdere productie Rabot 4-358, al is dit ‘vervolg’ een op zich staande voorstelling. 

Voor Rabot 4-358 vestigde theatermaker Simon Allemeersch in 2010 zijn persoonlijk atelier in de sociale woontorens van de Rabotwijk in Gent die leegliepen omdat ze werden afgebroken. De voorstelling was een reconstructie van het verhaal van dat atelier, de gebouwen én de bewoners. 

Allemeersch ging voor Rabot 2 de mensen opzoeken waarmee hij ooit in de Rabotwijk samenwerkte om te kijken hoe het nu met hen gaat. Vanuit deze individuele verhalen die zich afspelen in alle hoeken van Vlaanderen – Gent (Rabot, Nieuw-Gent), Brussel, Antwerpen (Linkeroever, Kiel, Silvertop en Nieuw-Zuid), Genk, Oostende, het platteland van Oost-Vlaanderen – zoomt hij uit naar een groter verhaal over (het stigma van) hoogbouw, sociaal wonen, privébezit en rijkdom, stad/platteland en ruimtelijke tegenstellingen.

In Rabot 2 zoomt Simon Allemeersch uit naar een groter verhaal over private rijkdom. In deze subjectieve documentaire komen geluid, documentatie, muziek, theater en videobeelden samen tot één geheel.

Credits

Scène & video Simon Allemeersch 
Muziek Rudy Trouvé 
Feedback en dramaturgie Barbara Claes, Stefanie Claes, Ace Coppieters en Sofie Van der Linden 
Illustratie Sofie Van der Linden
Grafisch ontwerp Mario Debaene 
P
roductie Lucinda Ra
Coproductie Voo?uit, deSingel en Ugent
In samenwerking met Frascati, Het Bos en Cultuur district Antwerpen 

Met de steun van de Vlaamse overheid


 

 

Tarieven
Basisprijs
€15
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€12
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€12
Medewerker
€0