Stijn Van de Voorde

agenda STIJN VANDEVOORDE (c) BramVandecasteele

Stijn Van de Voorde

For Those About To Rock, I Salute You

Covid Safe Ticket is vereist / In samenwerking met LiveComedy
20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€21
Koop tickets

Een voorstelling met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden.

In 2020 werkte Stijn Van de Voorde precies 20 jaar voor Studio Brussel. Op twee decennia tijd leert een mens iets bij over ‘muziek’, in de breedste betekenis van het woord.

Geven wereldsterren écht om hun fans? 
Wat gebeurt er écht in de backstage van een festival? 
Waarom gaan sommige bands lang mee (en anderen niet)? 
Is het een goed idee om jouw helden te ontmoeten? 
Wat is feit en wat is fictie?

En vooral…

Waarom is de muziekwereld de interessantste wereld om in rond te dwalen?

 

Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Hij maakte en presenteerde programma's als Que Pasa, De Sample Minds, Belfort, Blok Party, De Eburonen, Kvraagetaan, Planet Of Sound, Been There, Done That en Sex, Drugs & Rock ’n Roll, … Sinds 2013 presenteert Stijn het (hoofd)podium van Rock Werchter.

In 2015 tourde Stijn succesvol door de Vlaamse culturele centra met zijn eerste solovoorstelling Spijtig van de bomen,
over de vreemdste boeken die ooit te koop werden aangeboden. In 2016 volgde Prachtig in zijn genre, over artistieke grenzen en de wonderen van moderne kunst. Al is de liefde voor muziek nooit veraf. Momenteel tourt hij met For Those About To Rock, I Salute You.

In de zomer van 2017 bracht hij de mini-docureeks California Love uit op VRT NU. Een muzikale roadtrip op zoek naar de meest interessante plaatsen uit de muziekgeschiedenis. In het najaar kwam het vervolg, Great! Britain, een vierdelige reeks over wat het nu juist is dat Britain zo great maakt. Stijn was zo de eerste om een reeks exclusief online uit te brengen op VRT NU.

Tarieven
Basisprijs
€21
- 26 jaar
€16
C-mine pas met unieke code
€18
Tickets