Studio MOTO & VERS.A

Studio MOTO&VERS.A

Studio MOTO & VERS.A

Architectuurlezing

in samenwerking met Architectuurwijzer
20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€13

De architectenbureaus Studio MOTO en VERS.A vormen het toonbeeld van jonge Vlaamse architecten die via architectuurwedstrijden de kansen krijgen om publieke gebouwen en sociale huisvesting te realiseren. Op die manier kunnen zij het particulier opdrachtgeverschap van de individuele woningbouw overstijgen en ook werken voor grotere publieke en private opdrachtgevers.

Hun boeiende portfolio’s in de rand van Brussel en hun unieke samenwerkingsverband bij enkele bijzondere projecten vormen de aanleiding voor een duo-lezing op 24 november 2022. Tijdens de lezing geven zij toelichting bij hun gemeenschappelijke opdrachten in de rand van Brussel, maar bieden zij tevens een inkijk in enkele bijzondere projecten uit hun eigen bureau.

Afgelopen jaar hebben de architectenbureaus Studio MOTO en VERS.A samen de opdracht gekregen voor de renovatie en uitbreiding van het Leonardo Da Vinci Lyceum in Anderlecht en de nieuwbouw van een sociaal huisvestingsproject met 7 woningen en een commerciële ruimte in Sint-Jans-Molenbeek.

Voor de Plantentuin van Meise heeft studio MOTO - samen met de landschapsarchitecten van Atelier Arne Deruyter - een educatieve moestuin aangelegd. In opdracht van de stad Brussel en het Nationaal Verbond van Frituristen hebben ze recent een eerste eigentijds frietkot opgeleverd, ter vervanging van de afgeleefde frituur Tabora. Nog vijf andere frietkoten in Brussel krijgen weldra een zelfde make-over. Voor de nieuwe Westerpunt-uitkijktoren in De Panne ontwierpen ze een ringvormige constructie van beton, die zowel vanop het strand als vanop de dijk toegankelijk is.

Voor het sociaal woningbouwproject in Molenbeek heeft VERS.A een gedurfde stedenbouwkundige keuze gemaakt met het behoud van enkele grote bomen op het perceel en een stapeling van de woningen op een kleinere oppervlakte aan de andere zijde van het perceel. In de transformatie van een voormalig kantoorgebouw tot school in Brussel heeft VERS.A zoveel mogelijk de bestaande structuur gerespecteerd en door middel van selectieve afbraak gestreefd naar heldere open klaslokalen. Hun smalle sociaal appartementsgebouw op de hoek van een bouwblok in Elsene maakte deel uit van de tentoonstelling ‘Composite Presence’ in het Belgisch paviljoen op de 17de internationale architectuurbiënnale in Venetië.

Architectuurwijzer

https://architectuurwijzer.be/studio-moto-vers-a/

Studio MOTO

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€13
- 26 jaar
€7
C-mine pas met unieke code
€10
OKO sectorpas
€10
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€10
Medewerker
€0