*Talitha De Decker

agenda Talitha De Decher figure it out

*Talitha De Decker

Figure it Out

Première
15:00
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit in deze nieuwe voorstelling van Talitha De Decker. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen.Een dansvoorstelling waarin van een mug een olifant gemaakt wordt, en omgekeerd.

Later als ik groot ben …
Maar wat is groot?
En wat is later?
Een trede waar ik een tijd geleden niet op geraakte, kan ik nu moeiteloos trotseren.
Een stoel die te hoog was om op te kruipen, is nu een kleine stoel! Om van het toilet nog maar te zwijgen…
Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein.
Toch?

 

Wanneer je groeispurt zo snel gaat dat de objecten rondom jou lijken te veranderen, in plaats van jijzelf, kom je in een absurde wereld terecht. Dit overgoten met de nodige fantasie en je krijgt het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen waar Talitha De Decker en haar team mee aan de slag gaan.

 

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van Lightform, een recente technologie waarmee de dansers groter of kleiner geprojecteerd kunnen worden. Zo wordt het 'perspectief'-verhaal ook visueel op scène gebracht. Het resultaat is een prikkelend spel met en tussen de dansers zoals ze zich op de scène bewegen en hun verkleinde of vergrote projecties naast hen. Het zijn niet steevast de levensgrote personages die de bewegingen en het verloop van de voorstelling sturen; net als het publiek worden zij meegevoerd van de éne perspectiefwisseling in de andere. Ook voorwerpen verschijnen in hun normale vorm en in verkleinde of vergrote versie…

 

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen.

 

Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie, choreografie (Tilburg). In 2014 was ze assistent-choreograaf voor ‘dUb’ (Karolien Verlinden, Tuning People). Haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’ (coaching: Jan Martens) werd geselecteerd voor Theater aan Zee (Jong Werk).

Tussen 2015 en 2016 creëerde ze werk op vraag van uiteenlopende partners, nationaal en internationaal, waarna ze haar eerste avondvullende voorstelling creëerde, ‘TINKLING I’ (d e t h e a t e r m a k e r, Makershuis Tilburg, De Brakke Grond en Plan Brabant). Uit ‘TINKLING I’ spreekt haar fascinatie voor eenvoud in beweging in combinatie met complexe structuren en vakmanschap in de vorm. Uit de fysieke uitputting en speelsheid ontstaat binnen een frame van LED-licht een logica met eigen wetmatigheden.

In 2018 creëerde De Decker bij fABULEUS ‘SNAP XL’ met 14 dansers, verder bouwend op haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’. Met Lucas Devroe, Carli Gellings en Piet Van Dycke koos ze voor dansers die de afgelopen jaren een interessant parcours aflegden en met wie ze reeds samenwerkte. Met hen staat een hechte ploeg op scène.

 

Credits
Concept en regie - Talitha De Decker
Spel - Talitha De Decker, Lucas Devroe, Carli Gellings en Piet Van Dyck
Compositie - Benjamien Lycke
Scenografie - Jason Slabbynck
Coproductie met HET LAB, Hasselt
Met dank aan C-mine cultuurcentrum

Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Meer info coronamaatregelen

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Tarieven
Basisprijs
€10
- 26 jaar
€5
C-mine pas met unieke code
€7
Medewerker
€0