tg STAN en Maatschappij Discordia

AGENDA_egervinden2(c)timwouters.jpg

tg STAN en Maatschappij Discordia

Eg erg vinden, Ik ben de wind

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18
Koop tickets

De ticketverkoop start op 1 december 2020

 

Een melancholische dialoog tussen twee mannen, Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning, die meanderen tussen eenzaamheid en verbondenheid.

Zo nu en dan zetten tg STAN en Maatschappij Discordia hun tanden in een project dat ze tussen de drukke bedrijven door tot een kleine voorstelling maken. Zo is het ook met 'Eg er vinden, Ik ben de wind' van Jon Fosse. Matthias de Koning (Maatschappij Discordia) en Damiaan De Schrijver (tg STAN) vertalen de tekst van de Noorse schrijver en besluiten het maar meteen op het podium te brengen.

Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer na jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosse’s werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo belangrijk als de wel uitgesproken woorden. Aan ons om de ruimte tussen de woorden te vullen. En aan de acteurs.

Recensies

De voorstelling was onderdeel van Het Theaterfestival. Jurylid Pieter T'Jonck schreef:  “Een schoolvoorbeeld van hoe je een tekst tegelijk alle recht kan doen én eigenzinnig naar je hand kan zetten.”

De Theaterkrant over de voorstelling: "Voorstellingen als deze (...) verrijken de toneelspeelkunst en ze zouden eigenlijk het ijkpunt moeten zijn van alle theater. De eenvoud is echter een verraderlijke; erachter schuilt een oneindig rijke zeggingskracht en theatrale spanning."

Credits

van en met: Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning
tekst: 'Eg er vinden'  van Jon Fosse

vertaling: Maaike Van Rijn, Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning
productie: tg STAN, Maatschappij Discordia
techniek: Tim Wouters
kostuums: Elisabeth Michiels

Met dank aan de KOE en Annette Kouwenhoven

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€18
- 26 jaar
€13
C-mine pas met unieke code
€15
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€15
Medewerker
€0
Tickets