Tuning People / Karolien Verlinden

Agenda tuning people - kapot ©Fran Van Gysegem Agenda tuning people - kapot ©Fran Van Gysegem

Tuning People / Karolien Verlinden

Kapot

2de graad basisonderwijs
Kleine zaal
Basisprijs 
€4
Reserveer

Over het grote en kleine mislukken.

Je morst koffie op het witte tapijt en terwijl je daar van schrikt stoot je een vaas bloemen om. De broodrooster explodeert in je gezicht. Je zet twee stoelen op elkaar op een tafel om een lamp aan het plafond te vervangen, maar de poot van de onderste stoel krakt.

Hoe dicht komen we dagelijks bij het grote gevaar? Kan een kleine verstrooidheid grote gevolgen hebben? En welke rol speel je daar zelf in?

Drie figuren dansen een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een totale ravage. Hun bewegingen worden poëzie en rap. Kapot is een ode aan de mislukking, op de grens van het gevaar. Streven naar perfectie? Da’s zinloos en saai. Van fouten en vergissingen word je creatief!

Een dansvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar waarin taal centraal staat.

Credits:
Choreografie : Karolien Verlinden 
Dans, muziek en zang (ntb) : Jan van Opstal, Bram Kelchtermans en Roxette Chikua
Tekst : Freek Mariën 

Muziek : Jochem Baelus 
Kostuums : Wim Muyllaert 
Dramaturgie : Liesbeth De Clerck 
Productie : Tuning People 
Coproductie : HET LAB en hetpaleis 
Met de steun van de Vlaamse overheid, Krokusfestival

 

Over de makers
Na dUb, voor tieners, waarin Karolien Verlinden samen met Wannes Deneer onderzocht hoe geluiden de verbeelding prikkelen en verwachtingen scheppen en Chitchat, voor kleuters, waarin bewegingen gekoppeld werden aan onbestaande geluiden en woorden, gaat Karolien Verlinden nu een stap verder. Auteur en regisseur Freek Mariën, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 voor zijn tekst Wachten en andere heldendaden en genomineerd voor diezelfde prijs in 2017 en 2019, schrijft voor Kapot een nieuwe tekst in de stijl van Paul Van Ostaijen en zet bestaande woorden in een melodische klanklijn zonder aan betekenis te verliezen.

Over Tuning People
Tuning People is al 15 jaar het eigenzinnige collectief van makers Wannes Deneer (vormgever/geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën combineren ze elkaars sterktes en vullen ze elkaars lacunes aan. Zo komen ze tot verrassende (geluids)theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen.

Ze experimenteren op een toegankelijke manier met verschillende kunstdisciplines en laten de fantasie primeren. Ze zetten het publiek graag op het verkeerde been en confronteren hen daardoor met hun eigen (kijk)gedrag. Hun Do It Yourself-stijl is bruut én poëtisch. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet.

 

Tarieven
School
€4